Siirry sisältöön

Yläkoulujen etäopetusjakso etenee lukujärjestyksen mukaisesti

Porvoossa vuosiluokat 7–9 siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8.-28. maaliskuuta.

Porvoossa vuosiluokat 7–9 siirtyvät etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8.-28. maaliskuuta.

Opetus järjestetään etäyhtyeyksin ja lukujärjestyksen mukaisesti. Valmistavan opetuksen ja erityisen tuen oppilailla opetus toteutetaan lähiopetuksena.

Keväällä 2020 etäopetukselle laadittiin laatusuositukset, joilla varmistetaan yhtenäinen laatutaso.

– Keskeistä on, että oppilaalla on oikeus saada opettajalta päivittäin tukea oppimiselleen ja olla vuorovaikutuksessa luokkansa kanssa, koulutusjohtaja Jari Kettunen tiivistää.

– Tärkeää on myös, että mahdolliset oppimishaasteet huomataan ja tilanteisiin tartutaan. Oppilaiden ja huoltajien on tiedettävä, kenen puoleen he voivat kääntyä erilaisissa kysymyksissään: opetuksesta vastaa opettaja, opetusjärjestelyiden suunnittelusta ja johtamisesta rehtori, hyvinvoinnin tukemisesta vastaa oppilashuolto, koulutusjohtaja Rikard Lindström toteaa.

– Tarkoituksena on, että lukujärjestystä noudatetaan. Teams-tunnit ja opetustuokiot ovat pääsääntö, mutta välillä voi myös olla yksin tehtäviä harjoituksia, koulutusjohtajat toteavat.

– Vaikka etäopetuksesta on jo kokemusta, eteen tulee varmasti myös haastavia tilanteita tai ongelmia tekniikan kanssa. Näitä ratkaistaan jatkuvasti ja toimintatapoja kehitetään. Jos huoltaja on huolissaan oppilaan koulunkäynnistä, kannattaa ottaa yhteyttä luokanvalvojaan matalalla kynnyksellä.

Koululounaat, oppilaskoneet ja kuljetukset

Lähiopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koulussa. Etäopetuksessa oleville oppilaille voi tilata noutolounaan, jonka saa noutaa kaksi kertaa viikossa pääsääntöisesti omalta koululta. Ruokana on valmisruokia, kuten esimerkiksi lasagne, broileripasta ja lihapyörykät ja muusi. Kasvisruokailijoille jaetaan kouluruokalistan mukaiset kasvisruoat.

Kotien tietokonetilannetta on kartoitettu jo syksyn aikana, ja valtaosalla oppilaista löytyy kotoa koulunkäyntiin sopiva tietokone. Tietokoneen saa tarvittaessa koululta lainaan.

Lähiopetuksen oppilaiden kuljetukset jatkuvat normaalisti ja etäopetuksessa olevien kuljetukset on peruttu etäopetusjakson ajaksi.