Siirry sisältöön

Yläkoulut ja lukiot palaavat lähiopetukseen 26. huhtikuuta alkaen

Porvoon yläkoulut ja lukiot palaavat kokonaan lähiopetukseen maanantaina 26. huhtikuuta lukujärjestyksen mukaisesti.

Porvoon yläkoulut ja lukiot palaavat kokonaan lähiopetukseen maanantaina 26. huhtikuuta lukujärjestyksen mukaisesti.

Kaupunginhallituksen päätöksellä 7- ja 8-luokkalaiset ovat vuorotellen lähiopetuksessa 25. huhtikuuta asti. Kaupungin johtoryhmä totesi kokouksessaan 20. huhtikuuta, että etäopetusjärjestelyille ei esitetä jatkoa, koska tartuntatautilain vaatimaa välttämättömyyttä koulutilojen sulkemiseksi ei epidemian leviämisen estämiseksi ole.

– Porvoon ilmaantuvuusluku on laskenut. Viime viikolla luku oli 125 ja nyt luku on 102,9. Vaikka koronatilanne on vielä vakava, nuorten hyvinvoinnin ja oppimistulosten kannalta on tärkeää, että lähiopetus jatkuu, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Kaupungin johtoryhmä linjasi myös, että lukiot siirtyvät lähiopetukseen 26. huhtikuuta alkaen, ja kumoaa siten aiemman linjauksen, jonka mukaan yksi vuosikurssi olisi ollut lähiopetuksessa viikko kerrallaan 9. toukokuuta asti.

– Tässä tilanteessa haluamme turvata nuorten oppimisen ja koulunkäynnin, ja myös nuorten sosiaaliset kontaktit. Samalla kykenemme pitämään huolta erityisen tuen tarpeista sekä syrjäytymisen ehkäisystä paremmin. Lähiopetukseen palaaminen on osa linjaa, jossa lasten- ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen on keskeistä, kun lähdetään hiljalleen purkamaan koronarajoituksia, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

– Lähiopetuksessa on huolehdittava tarkasti kasvomaskien käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä. Erityisesti ruokailutilanteissa täytyy pyrkiä väljyyteen. Liikuntatunnit kannattaa pitää ulkona ja kontaktilajit jätetään pois. Esimerkiksi jalkapalloa ei voi pelata, mutta syöttelyä voi harjoitella, johtava lääkäri Kati Liukko muistuttaa.

– Toivomme lapsille, nuorille ja huoltajille jaksamista lukuvuoden loppukiriin, kesälomaan on enää kuusi viikkoa, Gustafsson kannustaa.