Siirry sisältöön

Yläkoulut ja lukiot siirtyvät osittaiseen lähiopetukseen 12.4.2021

Porvoon kaupunginhallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina 9. huhtikuuta, että Porvoon yläkoulut siirtyvät osittain lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta.

Porvoon kaupunginhallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina 9. huhtikuuta, että Porvoon yläkoulut siirtyvät osittain lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta.

Tämä tarkoittaa sitä, että oppilaat ovat vuorotellen etäopetuksessa ja lähiopetuksessa. Koulutusjohtajat ovat tehneet samansisältöisen päätöksen myös lukioiden osalta. 

Yläkouluissa 9-luokkalaiset siirtyvät kokonaan lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta. 7- ja 8-luokkalaiset siirtyvät sen sijaan vuorotellen osittaiseen lähiopetukseen 12.–25. huhtikuuta. 8-luokkalalaiset ovat etäopetuksessa 12.–18. huhtikuuta, ja 7-luokkalaiset ovat puolestaan etäopetuksessa 19.–25. huhtikuuta. Muilta osin opetus järjestetään lähiopetuksena. Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet kuitenkin turvataan edelleen. Lähiopetusta tarjotaan mm. erityisopetuksessa oleville sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille.

– 9-luokkalaiset ovat päättämässä peruskouluaan, ja he saavat pian päättötodistuksen. Seuraavien 8 viikon aikana pitää tehdä loppuarviointeja. Oppilaat tarvitsevat tukea opintojen loppuun saattamisessa sekä myös ohjausta jatko-opintoihin. 9-luokkalaiset kuuluvat jo laajennetun oppivelvollisuudenpiiriin, ja heille tulee varmistaa turvallinen ja toimiva jatko-opintopolku yhdessä 2. asteen oppilaitosten kanssa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo. 

Lukioiden opiskelijat siirtyvät osittain lähiopetukseen siten, että yksi vuosikurssi on lähiopetuksessa viikko kerrallaan 12.4.­–9.5.2021 välisenä aikana. Lähiopetusta tarjotaan lisäksi erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

– On erittäin tärkeää, että kouluissa noudatetaan huolellisesti koronaan liittyviä terveysturvallisuusohjeita turvavälien, hygienian ja kasvomaskien käytön osalta, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofien Silvennoinen painottaa. 

– Arvioimme koronatilanteen kehittymistä Porvoossa tiiviisti. Palaamme kokonaan lähiopetukseen niin pian kuin mahdollista, mutta jos koronatilanne pahenee, voimme myös joutua palaamaan uudelleen laajemmin etäopetukseen, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut etäopetusta yläkouluille, lukioille, ammatillisille oppilaitoksille, vapaan sivistystyön oppilaitoksille, ammattikorkeakouluille ja yliopistoille, mikäli vuorottelumalliin siirtyminen ei ole mahdollista huomioon ottaen alueellinen epidemiatilanne.

Myös Porvoon kaupungin terveysviranomainen toteaa asiantuntijalausunnossaan, että koulutilojen osittainen sulkeminen on edelleen välttämättömänä koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi. Lausunnon mukaan Porvoo on edelleen koronavirusepidemian vakavassa leviämisvaiheessa, eikä tilanne ole parantunut merkittävästi, vaikka ilmaantuvuusluku onkin laskenut lievästi. Ilmaantuvuusluku on nyt noin 125. Vallitseva virusmuunnos tarttuu lisäksi huomattavasti helpommin myös lapsiin ja nuoriin.

Terveysviranomainen suosittelee, että yläkoulut ja toinen aste siirtyvä vuorottelumalliin, jolloin lähiopetuksessa on kerrallaan yksi tai kaksi vuosikurssia. Näin lähiopetuksessa voidaan huolehtia riittävistä turvaväleistä sekä välttää turhia joukkoaltistumisia ja sairastumisia.