Siirry sisältöön

Yli 100 henkilöä karanteeniin koulussa, päiväkodissa ja urheiluseurassa

Peipon koulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Peipon koulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Peipon koulussa tartunnalle on altistunut noin 45 henkilöä ja heidät asetetaan karanteeniin. Lisäksi porvoolaisen urheiluseuran harjoituksissa Uusimaa Areenalla noin 30 henkilöä on altistunut tartunnalle ja heidät asetetaan karanteeniin. Tartuntatautilain nojalla myös Gammelbackan päiväkodissa noin 45 henkilöä asetetaan karanteeniin.

Karanteeniin asetettaville on tiedotettu asiasta rehtorin, päiväkodinjohtajan tai urheiluseuran kautta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, karanteeni ei ole ajankohtainen. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti viimeistään tiistaina 2. helmikuuta.

Muiden lasten osalta koulu ja varhaiskasvatus jatkuu normaalisti maanantaina noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Karanteenissa olevien opetus järjestetään poikkeavin opetusjärjestelyin, esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman ja Daisyn kautta.

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa

Porvoossa on tammikuussa todettu enemmän koronavirustartuntoja kuin minään aikaisempana kuukautena koko korona-aikana.

– Suunta on huolestuttava, ja kaikkien on viimeistään nyt otettava vastuuta koronasuositusten noudattamisesta. Esimerkiksi lievissä flunssaoireissa ei riitä, että jää kotiin, vaan koronatestiin täytyy mennä aina, jos on yskää, nuhaa, kurkkukipua, lihassärkyä, kuumetta tai vatsaoireita, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Kaupunki suosittelee, että myös yksityiset toimijat noudattavat samoja rajoituksia kuin kaupunki. Ohjeistuksen mukaan harjoituksia voi järjestää vain oman vakiintuneen ryhmän kanssa.

– Turvaväleistä täytyy huolehtia kaiken ikäisten toiminnassa ja myös urheiluharjoituksissa, Silvennoinen alleviivaa.

Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30.

Uutista on päivitetty 31.1.2021 klo 19.15: Peipon koulussa altistuneiden määrä, noin 35 -> noin 45.