Siirry sisältöön

Yli 40-vuotiaat rokotusvuoroon – tehosterokoteaikaan on tärkeä sitoutua

Porvoossa koronarokotukset 40–44-vuotiaille alkavat ensi viikolla.

Porvoossa koronarokotukset 40–44-vuotiaille alkavat ensi viikolla.

Kaupunki muistuttaa samalla, että tehosterokote on tärkeä osa rokotesuojaa, ja että rokotusaikaa ei pidä perua tai siirtää turhaan, myöskään kesälomasuunnitelmien takia.

Suunnittele kesän menot tehosterokoteajan ympärille

Tehosterokoteaika varataan samaan aikaan kuin ensimmäinen rokoteannos. Rokotusten alkuvaiheessa tehosteaika annettiin ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

– Jo ajanvarauksen yhteydessä kannattaa katsoa, että tehosteaika osuu ajankohtaan, jolloin on Porvoossa. Jokaiselle perutulle tai siirretylle rokoteajalle täytyy saada uusi varaus. Kesäaikana ja jo rokotettujen määrän kasvaessa tämä käy hankalammaksi ja edellyttää useita vaiheita terveydenhuoltohenkilöstön työssä. Ensimmäisen rokotteen saaneita on yhä enemmän, ja jo rokotetun kutsuminen pikaisesti tehosterokotteeseen siirtää vain ongelman eteenpäin. Jos aika on pakko perua, se pitää tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen rokotusaikaa, että saamme varmistettua varatun rokotteen käytön, kehittämisjohtaja Katja Blomberg sanoo.

Rokotustietojen näkymistä Omakannassa selvitetään

Rokotekirjauksia puuttuu Omakannasta ja järjestelmä ilmoittaa ”ei rokotetietoja”. Ongelmaa on selvitetty ja sen pitäisi ratketa ajuripäivityksen myötä.

– Vaikka rokotustieto puuttuu Omakannasta, tieto on kirjattu potilastietojärjestelmään. Rokotetun ei tarvitse tehdä mitään, vaikka rokotustieto puuttuu tällä hetkellä omalta kohdalta Omakannassa, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Perusterveiden 40–44-vuotiaiden rokotukset alkavat

Porvoossa koronarokotuksia annetaan ensi viikosta alkaen myös perusterveille vuosina 1977–1981 syntyneille eli 40–44-vuotiaille.  Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 12. toukokuuta kello 10. Tarjolla on useita satoja aikoja 17. toukokuuta alkavalle viikolle. Sitä seuraavan viikon aikoja avataan sitä mukaa, kun edelliset ajat täyttyvät. Rokotuksia annetaan myös iltaisin. Rokotteena on Pfizer Biontech. 

Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. 

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.