Siirry sisältöön

Gammelbackan päiväkodissa on todettu koronavirustartunta

Gammelbackan päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Gammelbackan päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut päiväkodissa noin 40 henkilöä. Tartunta tuli tietoon maanantaiaamuna. Tartunnalle altistuneet lapset ja heidän huoltajansa saivat tiedon altistumisesta saapuessaan päiväkodille aamulla, ja he joutuivat palaaman kotiinsa. Muut lapset jatkavat normaalisti päiväkodissa, koska he eivät ole altistuneet tartunnalle.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään tiistaina 16. helmikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

– Muistutamme kaikkia siitä, että päiväkotiin, kouluun tai töihin saa mennä vain täysin terveenä. Lievissäkin flunssaoireissa täytyy jäädä kotiin matalalla kynnyksellä ja hakeutua koronatestiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.