Siirry sisältöön

Hinthaaran päiväkodissa on todettu koronavirustartunta

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut päiväkodissa 37 henkilöä. Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet päiväkodinjohtajalta tiedon altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään sunnuntaina 4. huhtikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Muilta osin päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.

Lisäksi samaan tartuntaketjuun liittyen 12 henkilöä on altistunut tartunnalle kahdessa eri ryhmässä vapaa-ajan harrastuksessa. Altistuneiden huoltajat ovat saaneet tiedon harrastuksen järjestäjältä.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

– Muistutamme edelleen kaikkia siitä, että lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa täytyy jäädä kotiin matalalla kynnyksellä ja hakeutua koronatestiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.