Siirry sisältöön

Kaksi Linnankosken lukion opiskelijaa karanteeniin

Linnakosken lukion opiskelijalla todettiin koronavirustartunta sunnuntai-iltana 1. marraskuuta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Linnakosken lukion opiskelijalla todettiin koronavirustartunta sunnuntai-iltana 1. marraskuuta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut yhteensä noin 30 henkilöä, näistä 7 porvoolaisia ja 2 Linnankosken lukion opiskelijoita. Porvoon terveydenhuoltoviranomaset ovat olleet yhteydessä porvoolaisiin altistuneisiin, ja heidät on määrätty kotikaranteeniin.

Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei opiskelijan tai henkilökunnan jäsenen katsota altistuneen tartunnalle. Altistuminen ei vaikuta muutoin koulun toimintaan. Luokat jatkavat koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

– Koulussa on noudatettu hyvin turvaohjeita ja käytetty kasvomaskeja. Maskien käyttäminen on erittäin tärkeää, ja niiden käyttämisen vuoksi altistuneita ei ole tällä kerralla tämän enempää. Altistuminen on tapahtunut muualla kuin oppitunneilla, ylilääkäri Susanna Varilo kertoo.

Tartunnalle on altistunut myös kaksi urheilujoukkuetta muualla Uudellamaalla. Altistuneiden henkilöiden kotikuntien terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin, ja heidät määrätään kotikaranteeniin.

– Koronavirus on levinnyt viimeisen kuukauden aikana nopeasti myös Porvoossa. Jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, ei saa mennä kouluun tai töihin eikä osallistua urheiluharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja tapahtumiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.

– Koronatestissä käyminen on vähentynyt viime aikoina Porvoossa. Tämä on huolestuttavaa, koska se tarkoittaa sitä, että emme pysty katkaisemaan tartuntaketjuja. Kaikkien porvoolaisten onkin syytä tarkkailla oloaan, ja jos oireita ilmenee, pitää soittaa terveyskeskuksen neuvontanumeroihin ja hakeutua koronatestiin. On myös erittäin tärkeää, että muistamme noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä koskevia ohjeita, Silvennoinen jatkaa.

Koronaoireisten neuvontanumerot ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30, puh. 040 547 7764 tai 040 481 0344.