Siirry sisältöön

Kaupungin koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoja haki 508 nuorta

Hakuaika koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin on päättynyt. Porvoon kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin neljäksi viikoksi 120 koululaiselle ja opiskelijalle.

Kesätyöntekijä Alexander seisoo valkoisen auton edessä.

Kaupungin eri yksiköt tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan sähköpostilla valinnasta 30. huhtikuuta mennessä.

Hakemuksia tuli tänä vuonna 508. Hakijoiden määrä oli lisääntynyt viime vuodesta, jolloin heitä oli 463. Työpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta, mutta eivät 24 vuotta ennen 1.1.2023.

Kesätyöntekijöitä haettiin monenlaisiin työtehtäviin mm. puistotyöhön, kunnossapitotyöhön, lastenhoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin.

Suosituimpia kesätyöpaikkoja olivat tänä vuonna lastenhoitotehtävät varhaiskasvatuksessa, joihin tuli 130 hakemusta. Kirjastoon, leireille ja taidekouluun kohdistui 110 hakemusta. Viheralueiden kunnossapito on myös ollut vuosittain suosituimpien kesätyöpaikkojen joukossa, tällä kertaa hakijoita oli 87.

Kesätyöllistämisen avulla kaupunki tarjoaa nuorille myös mahdollisuuden tutustua työelämään. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2005–2007 syntyneen nuoren kesätöihin.