Hoppa till innehåll

Stadens sommarjobb för skolelever och studerande söktes av 508 ungdomar

Ansökningstiden till sommararbetsplatser för skolelever och studerande har gått ut. Borgå stad erbjuder sommarjobb för 120 skolelever och studerande för ungefär fyra veckor.

Kesätyöntekijä Alexander seisoo valkoisen auton edessä.

Stadens olika enheter gör sina val på basis av ansökningar och intervjuer. De som blivit valda underrättas per e-post före 30.4.2023.

Antalet ansökningar i år var 508, en ökning från fjolårets 463. Arbetsplatserna är avsedda för ungdomar som har fyllt 15 år men inte hunnit fylla 24 år före den 1 januari 2023.

Sommarjobben som staden erbjuder är väldigt varierande till exempel parkarbete, underhållsarbete, uppgifter inom småbarnspedagogiken, kontorsarbete eller arbete inom fritidstjänsterna.

Bland de populäraste sommarjobben i år var småbarnspedagogiken med 130 sökande. Biblioteket, läger och konstskolan var attraktiva alternativ för 110 ungdomar.

Underhållning av grönområden har varje år varit bland de populäraste sommararbetsplatserna. I år var antalet ansökningar 87.

Med hjälp av sommarjobben blir ungdomarna bekanta med arbetslivet. Samtidigt blir uppgifterna inom kommunsektorn och staden som arbetsgivare bekanta.

Borgå stad stöder även arbetsgivare i Borgå med en sommararbetssedel värd 250 euro, om de anställer en person född under åren 2005–2007 för sommaren.