Siirry sisältöön

Kaupunginjohtaja esittää, että sivistysjohtajan virka julistetaan uudelleen haettavaksi

Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula esittää kaupunginhallitukselle, että Porvoon sivistysjohtajan virka julistetaan uudelleen haettavaksi. Kaupunginhallitus käsittelee rekrytoinnin uudelleen käynnistämistä 24. toukokuuta. Viran hakuajan on tarkoitus päättyä 9. kesäkuuta, jolloin kaupunginvaltuusto voisi päättää valinnasta kesäkuun lopussa.

Sivistysjohtajan virka julistetaan uudelleen haettavaksi, koska Helsingin hallinto-oikeus kumosi valtuuston kesällä 2019 tekemän valintapäätöksen. Valtuuston päätöksestä ei käynyt ilmi, että ansiovertailu olisi tosiasiassa tehty.

– Päädyimme siihen, että rekrytointiprosessi on tarkoituksenmukaisinta uusia kokonaan. Nykyinen valtuusto ehtii vielä päättää valinnasta ennen kesälomia, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

– Päätöksen kumoaminen on tietenkin ikävä asia. Uudistamme ja täsmennämme vielä hakuilmoitusta ja kiinnitämme päätösprosessissa erityistä huomiota hakijoiden ansiovertailun kirjaamiseen. Ilmoitamme haun uudelleen käynnistymisestä myös virkaa aikaisemmin hakeneille henkilöille, henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari toteaa.

Porvoon kaupunki on pyytänyt Kuntaliiton asiantuntijoilta näkemystä jatkotoimenpiteistä. Hallinto-oikeuden päätöksestä voisi vaihtoehtoisesti valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lisäksi vuoden 2019 päätösprosessia voisi korjata ja jatkaa uuden ansiovertailun jälkeen, jolloin haussa olisivat mukana ne virkaa vuonna 2019 hakeneet, jotka ovat edelleen kiinnostuneita tehtävästä.

– Emme pidä valituksen tekemistä tarkoituksenmukaisena, koska valittaminen on hidasta ja lopputulos on epävarma. Tässä vaiheessa ei ole järkevää myöskään enää jatkaa vanhaa hakuprosessia, kun valtuuston alkuperäisestä päätöksestä on jo lähes kaksi vuotta, Jukka-Pekka Ujula toteaa.  

Esitys sivistysjohtajan rekrytoinnin aikataulusta

  • 24.5.2021 kaupunginhallitus käsittelee viran uudelleen haettavaksi julistamista
  • 9.6.2021 viran hakuaika päättyy
  • 14.6.2021 kaupunginhallitus valitsee haastateltavat
  • 17.–18.6.2021 haastattelut
  • 21.6.2021 kaupunginhallituksen esitys kaupunginvaltuustolle
  • 28.–29.6.2021 valtuustoryhmien haastattelut
  • 30.6.2021 kaupunginvaltuusto päättää sivistysjohtajan valinnasta