Siirry sisältöön

Kesän liikuntatarjonta käynnistyy ja liikuntapaikkoja avataan

- Myös tänä kesänä pääsemme nauttimaan liikunnan ilosta ja osallistumaan vaikkapa puistojumppiin ja retkille. Porvoo tarjoaa myös hienot puitteet omaehtoiselle liikunnalle ulkona luonnossa, uimarannoilla ja muilla liikuntapaikoilla. Pidetään yhdessä omasta kunnosta ja hyvinvoinnista huolta, kannustavat sivistysjohtaja Sari Gustafsson ja liikuntapalveluiden henkilökunta.

– Myös tänä kesänä pääsemme nauttimaan liikunnan ilosta ja osallistumaan vaikkapa puistojumppiin ja retkille. Porvoo tarjoaa myös hienot puitteet omaehtoiselle liikunnalle ulkona luonnossa, uimarannoilla ja muilla liikuntapaikoilla. Pidetään yhdessä omasta kunnosta ja hyvinvoinnista huolta, kannustavat sivistysjohtaja Sari Gustafsson ja liikuntapalveluiden henkilökunta.

Puistojumpat järjestetään tänä kesänä 22.6. alkaen Suiston nurmikentällä. Jumppakausi kestää elokuun loppuun. Maksuttomia jumpparyhmiä on kaikkiaan viisi, joista kaksi on perinteisiä puistojumppia, kaksi kahvakuulajumppia ja lisäksi on yksi balance-tunti. Jumppa-alue on rajattu ja jumppaajille on merkitty paikat etukäteen kentälle siten, että turvavälit on huomioitu.

Liikuntapalvelut järjestää kesäkuun alussa maksuttomia Kimppa-kävelyitä senioreille päivittäin maanantaista torstaihin 1.–17.6. Osallistujat kokoontuvat kello 10 August Eklöfin puistoon, josta lähdetään yhdessä liikunnanohjaajan kanssa kohti lähikohteita. Takaisin lähtöpaikalle tullaan noin kello 11. Ohjaaja huolehtii siitä, että kävelijät noudattavat turvavälejä.

Puulaakifutissarja käynnistyy juhannuksen jälkeen ja jatkuu elokuun loppuun. Ottelut pelataan suurimmaksi osaksi kyläkentillä. Myös kerran viikossa järjestettävät kuntosuunnistustapahtumat käynnistyvät kesäkuussa ja jatkuvat koko kesän. Lisätietoja suunnistuksesta: www.rastilippu.fi.

Leirejä ja retkiä koululaisille, perheille ja eritysryhmille

Koululaisille on tarjolla liikuntapäiväleirejä Kokonniemessä 1.–3.6. ja 8.–10.6. Suurin osa ohjelmasta tapahtuu ulkona pienryhmissä. Kokonniemi Action-tapahtuma koululaisille järjestetään Kokoniemessä, 4.6. ja 11.6. Koko perheelle sopivat liikuntavaunun vierailut Suomenkylän, Jakarin ja Emäsalon kentillä kesäkuussa. Löydät lisätietoa näistä tapahtumista osoitteesta: www.porvoo.fi/kaupungin-kesatoiminta-2020

Saaristoretket Äggskäriin m/s Sandralla yhteistyössä Saaristolinja Oy:n kanssa toteutetaan 5.7., 19.7. ja 9.8., mikäli turvallisuusohjeet sen sillä hetkellä sallivat. Muita suunnitteilla olevia retkiä ovat koululaisten retki SuperParkkiin Vantaalle 6.8. ja vaellusretki erityisryhmille Hossan maisemiin 14.–19.8. Myös nämä toteutetaan koronatilanteesta riippuen.

Uimarannat avautuvat

Kokonniemen maauimalan ja Hasselholman uimarannoilla on valvontaa arkisin 1.6.–11.8. kello 9–21, viikonloppuisin klo 10–18 ja juhannusaattona perjantaina 19.6. klo 8–16. Molempien uimarantojen wc- ja pukutilat sekä Kokonniemessä myös suihkutilat ovat käytössä. Molemmilla rannoilla toimii kioskinpitäjä.

Normaalista käytännöstä poiketen uimarannoilla ei lainata uimavälineitä ja rantaleluja. Hasselholmenin uimarannan sauna ei ole käytössä eivätkä soutuveneet Staffaksen ja Hasselholman välillä.

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat käytössä harjoitusvuorojen mukaan

Sisäliikuntapaikoista Porvoon urheiluhalli, Aurorahalli ja Pormestarikadun liikuntatilat avataan 1.6. lähtien. Myös Kokonhalli avautuu. Samalla avautuvat ulkoliikuntapaikat.

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat seurojen ja joukkueiden käytössä vahvistettujen harjoitusvuorovarausten mukaisesti. Seurat saavat erilliset liikuntapaikkojen käyttöä koskevat ohjeet. Myös lajiliitot ovat antaneet lajikohtaisia ohjeita. Ryhmän ohjaaja tai valmentaja vastaa siitä, että annettuja ohjeita noudatetaan.

Normaalista poiketen pukutilat on suljettu ja tarpeetonta oleskelua kentällä on vältettävä. Wc-tilat ovat käytössä harjoitusten aikana.

Uimahalli on rajoitetusti uimaseura Borgå Simmare – Porvoon Uimareiden harjoitusten käytössä kesäkuussa. Uimahalli pyritään avaamaan yleisölle 3.8. alkaen, mikäli koronatilanne sen sallii.

Liikkujien turvallisuus on ensisijaista

Kaikissa tapahtumissa ja liikuntatilojen käytössä noudatetaan AVI:n, THL:n ja OKM:n antamia turvallisuus- ja hygieniaohjeita, joita on tarkennettu kaupungin terveysviranomaisten kanssa paikalliset olosuhteet huomioiden. Ohjeita tarkennetaan myös jatkossa koronatilanteen mukaan.