Siirry sisältöön

Keskuskoulussa on todettu koronavirustartunta

Keskuskoulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Keskuskoulussa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

– Koulussa on käytetty kasvomaskeja ohjeiden mukaisesti, joten tartunnalle on altistunut vain muutama henkilö. Tartunnat leviävät selkeästi nyt myös lasten ja nuorten joukossa. On tärkeää, että vanhemmat vievät myös lapset ja nuoret koronatestiin lievissäkin flunssaoireissa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Altistuneet tai heidän huoltajansa ovat saaneet koululta viestin altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin lauantaina 6. helmikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta. Koulun muut oppilaat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?