Hoppa till innehåll

Coronavirussmitta har konstaterats i Keskuskoulu

Coronavirussmitta har konstaterats i Keskuskoulu. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

Coronavirussmitta har konstaterats i Keskuskoulu. Den smittade är i hemvård och har försatts i isolering.

– I skolan har man använt ansiktsskydd enligt anvisningar och därför har bara några personer exponerats för smittan, som sprider sig nu också bland barn och unga. Det är viktigt att föräldrarna går med barnen och de unga på coronatest också vid lindriga flunsasymptom, konstaterar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen

De exponerade eller deras vårdnadshavare har fått ett meddelande om exponeringen. Om man inte har kontaktats så har ingen kontakt till den smittade förekommit.

Hälsovårdsmyndigheterna tar kontakt personligen med de exponerade lördagen den 6 februari. De exponerade försätts i karantän hemma och de får anvisningar om karantän.

Familjemedlemmar till dem som exponerats försätts inte i karantän eftersom de inte haft kontakt med den smittade. Syskon till de som försatts i karantän kan gå till skolan och daghemmet.

Undervisningen för de exponerade eleverna ordnas med avvikande undervisningsarrangemang, t.ex. som distansundervisning, enligt lagen om grundläggande utbildning. Information om de praktiska arrangemangen och om möjligheten att avhämta skollunch ges via Wilma. De övriga eleverna i skolan fortsätter skolgången enligt läsordningen med beaktande av tidigare givna skydds- och hygienanvisningar.

Misstänker du smitta?