Siirry sisältöön

Kirjailijavieraana Satu Rämö Islannista

Islannissa asuva kirjailija Satu Rämö vierailee Porvoon pääkirjastossa tiistaina 14.3. klo 17.30. Illan aikana keskustellaan hänen Hildur-jännitysromaanitrilogiastaan. Sarjan toinen osa Rósa ja Björk ilmestyy kolme päivää vierailun jälkeen.

Trilogian kanssa samaa nimeä kantava romaani Hildur avasi sarjan kesäkuussa 2022. Islantilainen villi luonto ja mystiikka sekä eri aikatasoille kurottuva ja rikosvyyhdin ympärille kiertyvä vetävä juoni tekivät siitä heti yleisön rakastaman.

Päähenkilö Hildur Rúnasdóttir on yhtä rosoinen ja särmikäs kuin Islanti itse. Hän on rikosetsivä, joka kamppailee oman menneisyytensä kanssa ja surffaa Atlantin hyisillä aalloilla pitääkseen ahdistuksen loitolla.

Nyt käsillä oleva rikos limittyy Hildurin perhehistoriaan ja lapsena kadonneisiin siskoihin Rósaan ja Björkiin. Työparikseen Hildur saa suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin, jolla on myös omat tarinansa ja taakkansa.

Satu Rämö on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Hän on kirjoittanut noin 20 matka- ja tietokirjaa. Hildur on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa. Se sai loistavat arvostelut ja nousi heti ilmestyttyään myydyimpien kirjojen listoille, ja on edelleen yksi kirjastojen, myös Porvoon kaupunginkirjaston, lainatuin teos.

Illan aikana keskustellaan kirjoittamisesta ja romaanitrilogiasta paljastamatta kuitenkaan tulevia juonenkäänteitä. Sarjan kiihkeästi odotettu toinen osa Rósa ja Björk ilmestyy 17.3. ja sarjan viimeinen osa, Jakob, marraskuussa 2023. Satu Rämöä haastattelee tapahtumista vastaava kirjastonhoitaja Sanni Saarinen.

Tapahtuma on suomenkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Yleisö saa osallistua keskusteluun. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Tallenne on saatavilla kahden viikon ajan.