Siirry sisältöön

Koronapassin käytöstä kaupungin palveluista luovutaan toistaiseksi


– Tällä hetkellä meiltä puuttuvat valtakunnalliset linjaukset, joten koronapassin käytöstä luovutaan Porvoossakin toistaiseksi. Tilannetta arvioidaan uudelleen valtakunnallisia koronapassia koskevien linjausten tarkentuessa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.
Eli koronapassi ei enää ole edellytys sisäänpääsylle Porvoon kaupungin uimahalliin, museoihin, näyttelytiloihin ja yleisötilaisuuksiin. Edelleen kaikessa toiminnassa on noudatettava terveysturvallisuutta eli muistettava hyvä käsihygienia ja sisätiloissa kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikilta yli 12- vuotiailta kaupungin aiempien linjausten mukaisesti.
Kaupungin museo- ja näyttelytiloissa asiakasmäärä on rajattu terveysturvallisuuden varmistamiseksi.
Porvoon sote-henkilöstö hyvin rokotesuojattu

Tartuntalain väliaikaisen 48a pykälän edellyttämää henkilöstön rokotesuojaa on Porvoon sosiaali- ja terveystoimessa, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella sekä Porvoon Tilapalveluissa kartoitettu ja viimeisimmätkin yksiköt saavat sen valmiiksi ensi viikon aikana.
– Tilanne näyttää Porvoossa hyvältä. Alustavien kartoitusten mukaan riittävä rokotussuoja puuttuisi eri kaikkiaan alle 20 henkilöltä, nämä sijoittuvat meidän eri yksikköihimme. Sote-henkilöstöä on Porvoossa kuitenkin noin tuhat, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.
Tartuntatautilain 48a pykälän edellyttämän riittävän rokotussuojan voi saada rokotuksilla ja/tai taudin sairastamalla.
– Mikäli riittävä suoja ei ole kunnossa, selvitämme ensisijaisesti, löytyykö työntekijälle jotakin muuta työtä, Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.