Siirry sisältöön

Koronarajoitukset jatkuvat aikaisempien päätösten mukaisesti

Porvoon koronarajoitukset- ja suositukset jatkuvat aikaisemmin tehtyjen päätösten mukaisesti tammikuun loppuun asti, linjasi Porvoon kaupungin johtoryhmä kokouksessaan 14. tammikuuta.

Porvoon koronarajoitukset- ja suositukset jatkuvat aikaisemmin tehtyjen päätösten mukaisesti tammikuun loppuun asti, linjasi Porvoon kaupungin johtoryhmä kokouksessaan 14. tammikuuta.

– Olemme saaneet paljon yhteydenottoja ja toiveita yhdistyksiltä ja seuroilta rajoitusten lieventämisestä erityisesti lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta. Keskustelimme pitkään näistä toiveista, mutta tällä hetkellä rajoituksia ei voida lieventää. Seuraamme tilannetta kuitenkin tiiviisti, ja linjauksia arvioidaan uudelleen, jos tilanne muuttuu, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

Porvoo seuraa koronantoimepiteissä kansallisia ohjeita ja linjauksia. Koronatilanne on rauhoittunut hiukan, mutta Uudenmaan alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Epidemiatilannetta ja sairaalahoidon tarvetta seurataan tällä hetkellä tiiviisti, sillä tautitilanne on monessa maassa paljon huonompi kuin Suomessa. Erityistä huolta aiheuttavat virusmuunnokset, jotka näyttävät tarttuvan ja leviävän aikaisempaa nopeammin. Epidemiatilanne voi sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n mukaan heikentyä myös koko Suomessa äkillisesti ja laajamittaisesti.

– Epidemian hillitsemistä koskevassa kansallisessa ohjeistuksessa painotetaan sitä, että alueiden pitää reagoida epidemiatilanteen heikentymiseen nopeasti ja ennakoivasti, ja että alueelliset torjunta- ja rajoitustoimet ovat avainasemassa tartuntojen leviämisen estämisessä. Alueen tilannetta arvioitaessa on huomioitava myös ympäröivien alueiden tartuntatilanne sekä valtakunnallinen epidemiatilanne, Ujula kuvaa.

Rajoitustoimenpiteitä ei saa ohjeistuksen mukaan myöskään purkaa ennenaikaisesti, vaan suosituksia ja rajoituksia tulee lieventää harkiten, jottei uusia tartuntaryppäitä pääse syntymään.

Kaupunki suosittelee, että myös yksityiset toimijat noudattavat samoja rajoituksia kuin kaupunki.

Johtoryhmä linjasi lisäksi, että maskisuositus koskee alakouluissa kuudesluokkalaisten lisäksi myös viidesluokkalaisia siinä tapauksessa, että luokilla on yhteisopetusta. Lukioiden penkkarit ja vanhojen tanssit päätettiin siirtää myöhäisempään ajankohtaan.