Siirry sisältöön

Koronarokotukseen myös ilman ajanvarausta

Porvoossa pääsee koronarokotukseen myös ilman ajanvarausta maanantaista 12. heinäkuuta alkaen. Taidetehtaan rokotuspisteeseen avataan ns. walk in -rokotuslinja.

Porvoossa pääsee koronarokotukseen myös ilman ajanvarausta maanantaista 12. heinäkuuta alkaen. Taidetehtaan rokotuspisteeseen avataan ns. walk in -rokotuslinja.

Walk in-rokotuksessa kaikki yli 16-vuotiaat ja sekä riskiryhmiin kuuluvat 12–15-vuotiaat porvoolaiset voivat saada koronarokotuksen ensimmäisen annoksen varaamatta aikaa etukäteen. Ota mukaan henkilötodistus (Kela-kortti, ajokortti, henkilökortti tai passi). Alaikäisellä on lisäksi oltava kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus, jos

Walk in -rokotuksia annetaan:

  • maanantaina 12. heinäkuuta klo 10–14 (200 annosta)
  • torstaina 15. heinäkuuta klo 10–14 (n. 100 annosta)
  • perjantaina 16. heinäkuuta klo 10–14 (n. 100 annosta)

– Rokotuksia annetaan niin kauan kuin rokotteita riittää, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo. Walk in -rokotus sopii sinulle, jolla ei ole jo rokotusaikaa varattuna. Walk in -rokotuslinjalla annetaan vain ensimmäisiä rokoteannoksia, Tehosterokotukseen tarvitset ajanvarauksen.

Varaudu odottamaan

Taidetehtaalla annetaan edelleen koronarokotuksia ensisijaisesti ajanvarauksella. Yksi rokotuspiste varataan walk in -rokotuslinjalle. Taidetehdas sijaitsee osoitteessa Läntinen Aleksanterinkatu 1. Saavu rokotukseen sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Taidetehtaalla on turvalliset kulkureitit. Henkilökunta opastaa sinut oikealle linjalle. Huolehdi turvaväleistä myös jonottaessasi.

– Emme voi ennustaa, kuinka moni tulee rokotukseen ilman ajanvarausta. Siksi sinun on hyvä varautua odottamaan vuoroasi. Jos haluat olla varma siitä, ettet joudu odottelemaan, kannattaa edelleen varata aika etukäteen, Katja Blomberg kertoo.

Kun päivän walk in -rokotteet loppuvat, laitamme siitä tiedon Taidetehtaan ovelle. Näin kukaan ei jonota turhaan.

Tavoitteena lisätä nuorten rokotuksia

Porvoon kaupunki haluaa tarjota mahdollisimman sujuvia vaihtoehtoja rokotuksen ottamiselle. Toinen syy uuteen walk in -rokotuskäytäntöön on se, että rokotusten ajanvaraus on hidastunut.

– Vanhempien ikäluokkien rokotuskattavuus on Porvoossa jo hyvä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo. Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut jo noin 80 prosenttia yli 40-vuotiaista porvoolaisista. Noin puolet tätä nuoremmistakin on käynyt jo ottamassa ensimmäisen rokoteannoksen, mutta toivoisimme rokotuskattavuuden kasvavan vielä lisää myös nuorten parissa.

Porvoon kaupunki päättää loppuviikosta, jatketaanko walk in -rokotuksia myös seuraavalla viikolla.

Tehosterokotteen ajanvaraukseen lisää joustoa

Usea porvoolainen on toivonut, että tehosterokotteen ajan varaaminen ja siirtäminen olisi joustavampaa. Tehosteajankohdan aikaistaminen tulee mahdolliseksi sähköisessä ajanvarauksessa noin viikon kuluttua. Muutos koskee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta.