Siirry sisältöön

Koronatilanne on heikentynyt Porvoossa nopeasti

Porvoon koronatilanne on heikentynyt viime päivinä nopeasti. Tartuntojen ja altistumisisen määrä on kääntynyt nopeaan kasvuun.

– Viimeisen kahden vuorokauden sisällä tartuntoja ja altistumisia on todettu mm. Epoon, Kulloon, Lyceiparkenin ja Linnajoen kouluilla sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Koronatartunnalle on altistunut noin 150 porvoolaista viimeisen viikon aikana, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Porvoolaiset liikkuvat muualla Uudellamaalla paljon työn, asioinnin ja harrastusten vuoksi, ja tartuntoja onkin tullut paljon Porvooseen pääkaupunkiseudulta ja muualta Uudeltamaalta.

– Tilanne on huolestuttava. On erittäin tärkeää, että kaikki porvoolaiset muistavat huolehtia käsihygieniasta, käyttää kasvomaskeja ja pitää turvavälejä niin Porvoossa kuin muuallakin liikkuessaan, Silvennoinen painottaa.

– Toivomme vahvasti, että kodeissa keskustellaan kasvomaskien käytöstä. Nuoria pitää kannustaa käyttämään kasvomaskeja niin oppitunneilla, välitunneilla kuin muissakin kohtaamisissa, jotta voimme jatkaa lähiopetusta ylä- ja alakouluissa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson vetoaa.

– Haluan myös muistuttaa, että oppilaat ja opiskelijat eivät voi jättäytyä vapaaehtoisesti etäopetukseen, vaan tämä luettaisiin poissaoloksi. Ala- ja yläkoulut ovat tällä hetkellä kaupungin päätöksen mukaisesti lähiopetuksessa. Tartunnan saaneet ja altistuneet ovat tietysti kotona, koska heidät on määrätty eristykseen tai kotikaranteeniin, Gustafsson jatkaa.

Koronatestiin pitää edelleen hakeutua lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa. Koronaoireita ovat muun muassa nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky, kuume, vatsakipu ja ripuli. Koronatesti on ilmainen, ajanvaraus on helppo tehdä netissä ja tuloksetkin tulevat tällä hetkellä yleensä vuorokauden sisällä. Koronatestiin voi varata ajan joko sähköisesti Koronabotista tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344.

– Porvoon kaupungin johtoryhmä käsittelee seuraavan kerran torstaina koronarajoitusten ja -suositusten voimassaoloa. On hyvin epätodennäköistä, että rajoituksia voitaisiin lähteä purkamaan, kun tartunnat ja altistumiset ovat nyt näin nopeassa kasvussa, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?