Siirry sisältöön

Koronavirustartunta Linnajoen koululla

Linnajoen koululla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Linnajoen koululla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut noin kymmenen koulun henkilökunnan jäsentä ja noin 50 koulun oppilasta. Altistuneille tai heidän huoltajilleen on ilmoitettu tilanteesta koulun kautta Wilma-viestillä. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa perjantaina 13. marraskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuminen ei vaikuta muutoin koulun toimintaan. Luokat jatkavat koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous perjantain aikana.

– Kaikkien porvoolaisten on syytä tarkkailla oloaan, ja jos oireita ilmenee, pitää soittaa terveyskeskuksen neuvontanumeroihin ja hakeutua koronatestiin. Jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, ei saa mennä kouluun tai töihin eikä osallistua urheiluharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja tapahtumiin. On myös erittäin tärkeää, että muistamme noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä koskevia ohjeita, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronaoireisten neuvontanumerot ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30, puh. 040 547 7764 tai 040 481 0344.