Siirry sisältöön

Kotihoidon asiakkaalla koronavirustartunta

Porvoon kaupungin kotihoidon asiakkaalla on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat määränneet tartunnan saaneen eristykseen.

Porvoon kaupungin kotihoidon asiakkaalla on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat määränneet tartunnan saaneen eristykseen.

Tartunnan luona käyneet kotihoidon työntekijät ovat käyttäneet työssään asianmukaisia suojaimia ja noudattaneet ohjeiden mukaisia hygieniakäytäntöjä. Tämän vuoksi työntekijöiden ei katsota altistuneen koronavirustartunnalle.

– Tartunnan saaneen luona käyneet työntekijät testataan kuitenkin varmuuden vuoksi, ja he palaavat työvuoroon vasta testitulosten valmistuttua, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofien Silvennoinen kertoo.

Kotihoidon toiminta jatkuu normaalisti työvuorojärjestelyjä avulla.

– Ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien luona vierailevien pitää muistaa käyttää kasvomaskeja sekä huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa vähintään kahden metrin turvaväliä. Vierailulla ei pidä käydä, jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.

– Koronatilanne on heikentynyt Uudellamaalla merkittävästi viime viikkoina. Porvoon tilanne on tällä hetkellä rauhallisempi, mutta nopeammin leviävää virusvariantti on löytynyt myös täältä. Jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, ei saa mennä kouluun tai töihin eikä osallistua urheiluharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja tapahtumiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys, Ann-Sofie Silvennoinen jatkaa.

Epäiletkö korovirustartuntaa?