Siirry sisältöön

Kvarnbackens skolassa on todettu koronavirustartunta

Kvarnbackens skolassa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Kvarnbackens skolassa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnan saaneen läheisten lisäksi altistuneisiin kuuluu noin 35 Kvarnbackens skolan oppilasta ja 8 henkilökunnan jäsentä. Vapaa-ajalla tartunnalle on altistunut myös porvoolaisen urheiluseuran joukkue, jossa on noin 15 jäsentä.

Altistuneille tai heidän huoltajilleen on ilmoitettu tilanteesta koulun tai urheiluseuran kautta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa perjantaina 23. lokakuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin. 

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään maanantaista 26. lokakuuta alkaen perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman kautta. Koulun muut luokat jatkavat koulunkäyntiä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Koulun tiloissa tehdään tehostettu siivous.

– Koronatartunnat ovat lisääntyneet myös Porvoossa, joten haluamme edelleen muistuttaa kaikkia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä. Porvoolaiset ovat käyneet ahkerasti koronatestissä lievissäkin oireissa, ja näin jatkamme toistaiseksi tartuntojen löytämiseksi, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

 – Tartuntatilanteissa tavoitteena on katkaista tartuntaketjut nopeasti ja altistuneiden kartoitus onkin sujunut hyvässä yhteistyössä koulujen, työnantajien ja seurojen kanssa. Karanteeni on tällä hetkellä 10 päivää, joten esimerkiksi Kvarnbackens skolanissa altistuneille tulee vain yksi toisenlainen kouluviikko, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo.