Siirry sisältöön

Lyceiparkens skolassa on todettu koronavirustartunta, 25.1.2021

Lyceiparkens skolassa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Lyceiparkens skolassa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut viisi henkilöä. Altistuneet ovat saaneet koulun rehtorilta viestin altistumisesta. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin maanantaina 25. tammikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa.

Koulutoiminta jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Koulun tiloissa tehdään tehostettu siivous.

– Kasvomaskeja on käytetty oikeaoppisesti, joten tartunnalle altistuneita ei ole enempää, tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Porvoossa koronavirustartuntoja on ilmennyt useita viime viikosta lähtien. Uusien virusmuunnosten tartuntoja ei vielä ole todettu Porvoossa.

– Virusmuunnokset leviävät nopeammin ja helpommin, ja on aina vain tärkeämpää noudattaa hygieniaohjeistuksia. Kun kaikki käyttävät maskia, mahdolliset tartunnat eivät leviä kouluissa ja koululaisten mukana koteihin. Vetoamme vielä kerran nuoriin ja heidän huoltajiinsa, että kasvomaskit otetaan kunnolla käyttöön, Westerlund alleviivaa.

– Kasvomaskeja käytetään hyvin tunneilla, mutta meillä on vielä parannettavaa siinä, että maskeja käytetään myös välitunneilla, koulukuljetuksessa ja vapaa-ajalla, koulutusjohtaja Rikard Lindström sanoo.

– THL suosittelee kahden metrin turvaväliä. On tärkeää, että muistamme pitää etäisyyttä aina kun se on mahdollista, huolehdimme yskimis- ja käsihygieniasta ja käytämme kasvomaskeja kohtaamisissa ja asioinnissa, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Koronatestiin pitää edelleen hakeutua lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa. Koronaoireita ovat muun muassa nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky, kuume, vatsakipu ja ripuli.

Koronatestiin voi varata ajan joko sähköisesti Koronabotista tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344.