Siirry sisältöön

Lyceiparkens skolassa on todettu koronavirustartunta

Lyceiparkens skolan oppilaalla Porvoossa on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa. Lyceiparkens skola on ruotsinkielinen yläkoulu, jossa on noin 335 oppilasta 7.–9. luokilla.

Terveydenhuoltoviranomaiset selvittävät parhaillaan tartunnalle altistuneita. Kaikki altistuneet asetetaan kotikaranteeniin, joka päättyy 31. elokuuta

Tartunnalle on altistunut kymmeniä henkilöitä sekä koulussa että kahden urheiluseuran harjoituksissa ja peleissä 15.–17. elokuuta. Koulussa tartunnalle on altistunut 1 luokka, 2 ryhmää sekä 4 koulun opettajaa. Urheiluseuroissa on altistunut nuoria sekä useita valmentajia.

Lyceiparkens skolassa altistuneille oppilaille ja heidän huoltajilleen ilmoitetaan asiasta Wilman kautta sunnuntain 23. elokuuta aikana, ja terveydenhuoltoviranomaiset soittavat heille lisäksi mahdollisimman nopeasti. Jos yhteydenottoa ei tule, ei oppilaalla tai henkilökunnan jäsenellä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen. Myös urheiluseuroja on informoitu asiasta, ja altistuneisiin otetaan yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Oppilaille järjestetään myös mahdollisuus noutaa kouluruoka. Lyceiparkens skolan muut luokat jatkavat maanantaina 24. elokuuta koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

– On erittäin tärkeää, että muistamme edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä ja turvavälejä koskevia ohjeita. Kaikkien, joilla on hengitystieinfektion oireita, pahoinvointia tai ripulia tulee ottaa yhteyttä terveyskeskuksen neuvontapuhelimiin. Porvoossa pääsee koronatestiin vuorokauden sisällä, painottaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.