Siirry sisältöön

Miten porvoolaiset lapset ja nuoret voivat? Kouluterveyskyselyn tulokset 2023 -avoin keskustelutilaisuus Porvoossa 21.11.

Porvoon vanhempainyhdistykset ry ja Porvoon kaupunki tiedottavat: Kouluterveyskyselyn vuoden 2023 valtakunnalliset tulokset on julkaistu syksyllä. Porvoota koskevat tulokset käsitellään kahdessa tilaisuudessa marraskuussa.

Vanhemmille, yhdistyksille ja päättäjille järjestetään avoin keskustelutilaisuus tiistaina 21. marraskuuta klo 17.30–20 Lyceiparkens Skolanin ruokasalissa (Piispankatu 3–4). Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tilaisuudessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kehittämispäällikkö Jenni Helenius avaa Porvoon kaupunkitasoisia kouluterveyskyselyn tuloksia; iloja, huolenaiheita ja sitä, miten Porvoon tulokset suhteutuvat valtakunnallisiin trendeihin. Lisäksi tilaisuudessa on aikaa keskustelulle.

Puheenvuoroja tilaisuuteen tuovat koulutus- ja vapaa-aikapalvelujen edustajat, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen toimijat, poliisi, nuorisovaltuusto sekä Porvoon vanhempainyhdistykset ry.

– Kouluterveyskyselyn tulokset kertovat laajasti ikäluokkien hyvinvoinnista. Vastuu on yhteinen; kotien, koulujen ja muiden toimijoiden. Viime kouluterveyskyselyn tulokset avasimme tarkasteluun useassa teemoitetussa kaikille avoimessa tilaisuudessa niin somesta, seksuaalisesta häirinnästä, päihteistä kuin riittävästä ruokailustakin. Tarkoitus on jatkaa samalla tavalla myös näiden tulosten myötä, kertoo Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja Marika Salomaa vanhempien osuudesta.

Kouluterveyskyselyn tuloksia tarkastellaan Porvoossa tänä syksynä laajasti. Kaikille avoimen tilaisuuden lisäksi järjestetään kohdennettu kutsutilaisuus 22. marraskuuta Porvoon kaupungin ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen henkilöstölle, verkostotoimijoille ja päättäjille.

– Tavoite yhteisillä tilaisuuksilla on, että kaikilla olisi sama tilannekuva Porvoon lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja että viemme asioita yhdessä eteenpäin, kertoo hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen Porvoon kaupungilta.