Siirry sisältöön

Nuorisotyö jatkuu Porvoossa poikkeustilasta huolimatta

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut sekä nuorten neuvonta- ja ohjauspiste Ohjaamo päivystävät verkossa nuorisotilojen ja toimipisteiden ollessa suljettuina.

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut sekä nuorten neuvonta- ja ohjauspiste Ohjaamo päivystävät verkossa nuorisotilojen ja toimipisteiden ollessa suljettuina.

Nuorisotyöntekijät ovat päivittäin tavoitettavissa ja nuorten apuna ja tukena verkkonuorisotyön kautta netissä, sosiaalisen median eri kanavilla sekä digipelien kautta ensi viikosta lähtien. Nuorten toivotaan olevan matalalla kynnyksellä yhteydessä nuorisotyöntekijöihin, jotka tarjoavat tukea ja apua nuorten arkeen eri tilanteissa.

Nuorisotyöntekijät ovat nuorille läsnä turvallisina aikuisina monella tavalla ja monessa paikassa: pitävät huolta, kuuntelevat, juttelevat, tsemppaavat koulun käynnissä, ohjaavat, neuvovat ja hauskuuttavat, kertoo nuorisopalvelujen päällikkö Nina Jorkama.

Nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria verkossa

Nuorisopalvelut on ottanut käyttöön Discord-verkkosovelluksen, joka mahdollistaa reaaliaikaisen yhteisöllisen kohtaamisen ja keskustelun verkkonuorisotilalla nuorisotyöntekijöiden ollessa läsnä. Discord on alunperin pelaajille suunnattu puhe- ja teksti-chat, joka on ilmainen ja turvallinen, ja jota nuoret voivat käyttää sekä tietokoneella että puhelimella.

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut on perustanut Discordiin oman palvelimen, joka löytyy nimellä ”Porvoon Kaupungin Nuorisopalvelut / Borgå Stads Ungdomstjänster”. Nuorisotyöntekijät päivystävät palvelimella arkisin ja lauantaisin. Tarkemmat aikataulut päivitetään nuorisopalveluiden nettisivuille www.porvoo.fi/nuoret.

Palvelimella voi tulla juttelemaan kavereiden ja nuorisotyöntekijöiden kanssa, sekä kuulemaan nuorisopalveluiden toiminnoista. Myös Ohjaamon palvelut löytyvät normaalien aukioloaikojen mukaisesti nuorisopalveluiden palvelimelta.

Mukaan palvelimelle pääsee luomalla itselleen ilmaisen Discord-tilin. Sovelluksen voi ladata ja tilin luoda osoitteessa: www.discordapp.com. Nuorisopalveluiden palvelimen löytää esimerkiksi tämän linkin kautta: www.discord.gg/rAMbZ7x.

Lisäksi nuorisotyöntekijät tuottavat monipuolista sisältöä eri nettisovelluksiin ja somekanaviin, joihin nuoret voivat ottaa osaa sekä myös osallistua toiminnan sisältöjen suunnitteluun.

Viikosta 13 alkaen nuoret voivat osallistua Instagram-livelähetyksiin, joiden aiheina ovat muun muassa lounasaikaan toteutettava kouluruokalive, jossa nuoria ohjataan verkon välityksellä terveellisen lounaan valmistuksessa. Etävälitunti sekä iltapäivän kahvihetki tauottavat koululaisten ja opiskelijoiden etäkoulupäivää ja iltapäivän liikuntalive kutsuu liikkumaan koulupäivän päätteeksi. Lisäksi nuorisotyöntekijät ohjaavat pelitoimintaa verkossa pelaamalla digitaalisia pelejä nuorten kanssa.

Etsivän ja kohdennetun nuorisotyöntekijät tavattavissa

Etsivä nuorisotyö tarjoaa apua kaikille alle 29-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole opiskelemassa tai työelämässä. Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä, kun kaipaa tukea omaan elämäntilanteeseen tai tulevaisuudensuunnitelmiin. Etsivän ja kohdennetun nuorisotyön tavoitat normaalisti työajan puitteissa.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Porvoon nuorisopalvelut:
Nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot ja käytössä olevat sometilit: www.porvoo.fi/nuoriso
Nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama
nina.jorkama@porvoo.fi
puh. 040 550 0580

Pelitoiminta:
Nuorisotyöntekijä Ahti Herttua
ahti.herttua@porvoo.fi
puh. 040 860 1510

Nuorten neuvonta- ja ohjauspiste Ohjaamo:
Ohjaamotyöntekijä Leena Thesleff
leena.thesleff@porvoo.fi
puh. 040 190 5736
Puhelin / WhatsApp: 040 767 1442
Sähköposti: ohjaamo@porvoo.fi

Etsivä ja kohdennettu nuorisotyö:
Nuorisotyön koordinaattori Tanja Lehtikuusi
tanja.lehtikuusi@porvoo.fi
puh. 040 809 2255