Hoppa till innehåll

Ungdomsarbetet fortsätter i Borgå trots undantagstillståndet

Borgå stads ungdomstjänster och Navigatorn som ger rådgivning och handledning till unga har jour på webben då ungdomslokalerna och verksamhetsställena är stängda.

Borgå stads ungdomstjänster och Navigatorn som ger rådgivning och handledning till unga har jour på webben då ungdomslokalerna och verksamhetsställena är stängda.

Ungdomsarbetarna kan kontaktas dagligen och ger hjälp och stöd till unga via ungdomsarbete på webben, på olika sociala medier och via digitala spel från nästa vecka. Unga kan med låg tröskel vara i kontakt med ungdomsarbetarna som erbjuder stöd och hjälp till de unga i olika situationer i vardagen.

Ungdomsarbetarna finns till hands som trygga vuxna på många sätt och på många platser: tar hand om de unga, lyssnar, pratar, sporrar dem i skolarbetet, ger handledning och råd och underhåller, berättar chefen för ungdomstjänsterna Nina Jorkama.

Ungdomsarbetarna möter unga på webben

Ungdomstjänsterna har tagit i användning webbapplikationen Discord, som möjliggör möten och diskussioner i realtid i en ungdomslokal på webben där ungdomsarbetare är närvarande. Discord är ursprungligen en ljud- och textchatt avsedd för spelare. Den är gratis och trygg och de unga kan använda den både på datorn och på telefonen.

Borgå stads ungdomstjänster har grundat en egen server i Discord med namnet ”Porvoon Kaupungin Nuorisopalvelut / Borgå Stads Ungdomstjänster”. Ungdomsarbetarna har jour på servern vardagar och lördagar. Noggrannare tidtabeller publiceras på ungdomstjänsternas webbsidor www.borga.fi/ungdom.

På servern kan unga samtala med sina kompisar och ungdomsarbetare, och höra om ungdomstjänsternas verksamhet. Också Navigatorns tjänster finns på ungdomstjänsternas server under de normala öppettiderna.

Man kommer med på servern genom att öppna ett eget Discord-konto åt sig. Kontot är gratis. Du kan ladda ned applikationen och skapa ett konto på adressen: www.discordapp.com. Ungdomstjänsternas server hittar du t.ex. via den här länken: www.discord.gg/rAMbZ7x.

Dessutom skapar ungdomsarbetarna mångsidigt innehåll till olika webbapplikationer och sociala medier som unga kan delta i, och de får också delta i planeringen av verksamhetens innehåll.

Från vecka 13 kan unga delta i livesändningar via Instagram. Ett exempel är skolmatslive som sänds vid lunchtid, där unga via webben får handledning i hur de kan tillreda en hälsosam lunch. Distansrasten och eftermiddagens kaffestund erbjuder pauser i skolelevers och studerandes distansskoldag och eftermiddagens motionslive lockar unga att röra på sig som avslutning på skoldagen. Dessutom leder ungdomsarbetarna spelverksamhet på webben genom att spela digitala spel med unga.

Ungdomsarbetare vid det uppsökande och målinriktade ungdomsarbetet anträffbara

Det uppsökande ungdomsarbetet erbjuder hjälp till alla unga under 29 år, som inte studerar eller är i arbetslivet. Man kan kontakta det uppsökande ungdomsarbetet då man behöver stöd i sin egen livssituationen eller för sina framtidsplaner. Anställda vid det uppsökande och målinriktade ungdomsarbetet är anträffbara som normalt inom arbetstiderna.

Mera information och kontaktuppgifter:

Borgå stads ungdomstjänster:
Ungdomsarbetarnas kontaktuppgifter och sociala medier: www.borga.fi/ungdom
chef för ungdomstjänsterna Nina Jorkama
nina.jorkama@porvoo.fi
tfn 040 550 0580

Spelverksamhet:
ungdomsarbetare Ahti Herttua
ahti.herttua@porvoo.fi
tfn 040 860 1510

rådgivnings- och handledningskontoret Navigatorn:
Leena Thesleff
leena.thesleff@porvoo.fi
tfn 040 190 5736
Telefon / WhatsApp: 040 767 1442
e-post: ohjaamo@porvoo.fi

Uppsökande och målinriktat ungdomsarbete:
koordinator för ungdomsarbetet Tanja Lehtikuusi
tanja.lehtikuusi@porvoo.fi
tfn 040 809 2255