Siirry sisältöön

Palvelupiste Kompassi ja matkailupalveluita avataan 1.6.

Kaupungin palvelupiste Kompassi avataan maanantaina 1. kesäkuuta. Kompassin asiakastilassa on esillä ohjeistukset turvaväleistä ja hygieniasta. Asiakastiskeille on lisäksi asennettu suojalasit ja asiakkaille on tarjolla käsien desinfiointiaineita. Asiakkaille tarkoitettu tietokone ei ole käytössä.

Kaupungin palvelupiste Kompassi avataan maanantaina 1. kesäkuuta. Kompassin asiakastilassa on esillä ohjeistukset turvaväleistä ja hygieniasta. Asiakastiskeille on lisäksi asennettu suojalasit ja asiakkaille on tarjolla käsien desinfiointiaineita. Asiakkaille tarkoitettu tietokone ei ole käytössä.

Ensisijaisesti Kompassiin kannattaa kuitenkin olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisten palveluiden kautta. Kompassi palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–16.

Taidetehtaan matkailuneuvonta avautuu 1.6.

Taidetehtaan matkailuneuvonta avataan 1.6., ja se on avoinna ma-pe klo 9–16 osoitteessa Läntinen Aleksanterinkatu 1. Matkailuneuvonta palvelee myös sähköpostilla tourist.office@porvoo.fi ja puhelimitse numerossa 040 489 9801. Taidetehtaalla on esillä ohjeistukset turvaväleistä ja hygieniasta. Asiakastiskeille on lisäksi asennettu suojalasit ja asiakkaille on tarjolla käsien desinfiointiaineita.

Matkailuneuvontaa myös Kompassista

Aiempina vuosina Galleria Kappalaisentalossa toiminut kesäinfo siirtyy Kompassiin. Kaupungin matkailuneuvojina toimivat Porvoo Helpit kiertävät keskusta-alueella ja palvelevat matkailijoita myös Kompassissa 2.6.–30.8. ti–la 10–17. Syyskuun alusta lähtien matkailuneuvontaa antaa Kompassin vakituinen henkilökunta.

Yleisö-wc:t matkailijoiden ja asukkaiden käytössä

Porvoon keskusta-alueella on useita julkisia wc-tiloja matkailijoiden ja asukkaiden käytössä. Kaikissa wc-tiloissa on myös inva-wc:t.

Vanhan sillan läheisyydessä sijaitsevat siltapuiston wc-tilat ovat maksuttomia ja avoinna jatkuvasti.
Porvoon torilla avataan uudet wc-tilat kesäkuun alussa. Torin wc-tiloista kaksi on yleisessä käytössä ja yksi torimyyjien käytössä. Torin wc-tilat ovat avoinna klo 06–22.

Mannerheiminkadun sillan alle rakentuvat wc-tilat valmistuvat heinäkuun alussa. Wc-tilat ovat avoinna klo 06–22.

Mannerheiminkadun sillan sekä kauppatorin wc-tilat ovat maksullisia. Käyntimaksu on 1,5 euroa ja se maksetaan lähimaksuna kosketusnäytöllisellä maksupäätteellä.

Museot ja näyttelytilat avautuvat kesäkuun alussa

J. L. Runebergin koti ja Walter Runebergin veistoskokoelma avataan yleisölle 1.6. Museot ovat auki joka päivä klo 10–16. Porvoon museon ylläpitämät Vanhan raatihuoneen ja Holmin talon perusnäyttelyt avataan 2.6., ja ne ovat avoinna ti–la 10–16. Porvoon Taidehalli aukeaa 9.6. Reima Nevalaisen näyttelyllä. Galleria Fikassa nähdään Päivi Hirsiahon näyttely ja Kulmassa Aura Hakurin töitä. Galleria Vanha Kappalaisentalo avautuu 16.6. Teija Lehdon ja Jaana Pauluksen yhteisnäyttelyllä. Gallerian sisäpihalla sekä piharakennuksessa on nähtävillä Paula Salmelan teoksia. Galleria on avoinna ti-su klo 10-16. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Museo- ja näyttelytiloissa asiakkaiden turvallisuus huomioidaan rajoittamalla henkilömääriä ja huolehtimalla turvaväleistä. 

Ulkotiloissa voi myös nauttia kulttuurista ja näyttelyistä

Fredrika Runebergin kulttuurihistorialliseen puutarhaan ja Galleria Vanha Kappalaisentalon sisäpihalla esillä oleviin Paula Salmelan teoksiin voi tutustua elokuun loppuun asti. Molempiin on vapaa sisäänpääsy. Albert Edelfeltin ateljeemuseoalue Haikkoossa avaa kesäkautensa 2.6. Kaupungin ulkoveistoksiin voi tutustua myös Citynomadi-palvelussa: Taidetta Porvoon katukuvassa (https://citynomadi.com/route/1b8883086519498894ff166fba1e3666?lang=fi)

Uimarannat

Kaupungin valvomat Hasselholman uimaranta ja Kokonniemen maauimala avataan heti kesäkuun alussa. Kaikilla rannoilla noudatetaan Porvoon kaupungin, aluehallintoviraston ja THL:n antamia turvallisuusohjeita.

Kesäbussi Rinkeli ei liikennöi tänä kesänä

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen keskustan alueella toiminut kesäbussi Rinkeli ei liikennöi tänä kesänä.

Maksutavoissa suositellaan korttimaksua

Porvoon kaupungin toimipisteissä suositellaan käteisen välttämistä koronavirusepidemian aikana. Maksutapoina suositaan lähi- ja mobiilimaksua. Käteismaksu käy kuitenkin hyvin, jos muita maksutapoja ei ole käytettävissä.