Siirry sisältöön

Peipon koulussa ja Gammelbackan päiväkodissa on todettu koronavirustartuntoja

Peipon koulussa on todettu kolme koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen. Tartunnalle on altistunut koulussa noin 50 henkilöä.

Peipon koulussa on todettu kolme koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen. Tartunnalle on altistunut koulussa noin 50 henkilöä.

Gammelbackan päiväkodissa on todettu yksi koronavirustartunta. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen. Tartunnalle on altistunut päiväkodissa noin 80 henkilöä.

Altistuneet tai heidän huoltajansa saavat koulusta tai päiväkodista Wilma- tai Daisy-viestin altistumisesta lauantaina 21. elokuuta. Jos yhteydenottoa ei tule, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään maanantaina 23. elokuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Käytännön järjestelyistä ja mahdollisuudesta noutaa lounas tiedotetaan Wilman ja Daisyn kautta. Koulun ja päiväkodin muut oppilaat ja lapset jatkavat toimintaa lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa

Koronatestiin pitää hakeutua lievissäkin oireissa. Koronatestiin voi varata ajan sähköisesti Koronabotista ympäri vuorokauden tai puhelimitse numeroissa 040 547 7764 tai 040 481 0344. Numerot palvelevat ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?