Siirry sisältöön

Pidä huolta hyvinvoinnistasi ja hyppää pyörän satulaan

Fyysisen etäisyyden pitäminen onnistuu hyvin myös pyörän satulasta käsin. Pidä siis huolta hyvinvoinnistasi myös poikkeusoloissa ja osallistu Kilometrikisaan!

Fyysisen etäisyyden pitäminen onnistuu hyvin myös pyörän satulasta käsin. Pidä siis huolta hyvinvoinnistasi myös poikkeusoloissa ja osallistu Kilometrikisaan!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, ystäväporukoiden tai muiden joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrimäärää. Kilometrikisa alkaa 1. toukokuuta ja päättyy 22. syyskuuta.

Kilometrikisa on kaikille osallistujille maksuton ja sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry ja Suomi Pyöräilee -kampanja. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

Kaikki ulkona poljetut kilometrit lasketaan mukaan

Kilometrikisassa poljetaan koko joukkueen voimin niin paljon kuin mahdollista.

– Tarkoitus on polkea kisa-aikana niin paljon kilometrejä kuin vain jaksaa! Matkan saa taittaa polkupyörän kaikilla eri versioilla ja kaikki ulkona poljetut kilometrit lasketaan mukaan. Ei ole väliä poljetko työmatkaa tai oletko viikoittaisella pyörälenkillä vapaa-ajallasi, kaikki kilometrit voi kirjata oman joukkueensa hyväksi, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Joukkuekisan lisäksi Kilometrikisassa on oma sarjansa myös kunnille.

– Ilmoittamalla rekisteröitymisvaiheessa palveluun tiedon omasta kotikunnastasi, alat kartuttamaan myös kotikuntasi kilometrisaldoa kuntasarjassa. Olisi hienoa nähdä Porvoon menestyvän kuntasarjassa! Pyöräilyllä on Porvoossa kuitenkin vahvat juuret ja perinteet, kannustaa Päivärinta.

Kilometrikisasta tukea pyöräliikenteen olosuhteiden kehittämiseen

Porvoon kaupunki työstää kuluvan vuoden aikana pyöräliikenteen edistämisohjelmaa. Ohjelmassa pureudutaan pyöräteiden nykyisiin ongelmiin ja määritetään, mitä kohti pyörätieverkostoa aletaan askel askeleelta kehittämään. 

 – Keskeisenä viestinä pyöräliikenteen edistämisohjelmassa tulee olemaan pyörätieverkoston kilometrimäärän lisäksi pyöräliikenteen olosuhteiden laatuun panostamisen tärkeys. Viimeistään syksyllä tulemme laatimaan asukkaille suunnatun kyselyn, jonka avulla pyrimme kartoittamaan pyöräilyyn liittyviä ongelmakohtia, kertoo kaupungin liikenneinsinööri Antti Rahiala.

Kilometrikisa antaa leikkimielisen kilpailun ohella myös mahdollisuuden lähteä tutustumaan ja tekemään omia havaintoja pyöräliikenteen olosuhteista Porvoossa.

– Kannustan kisaan osallistujia ja muitakin pyöräilijöitä tekemään jo nyt omia havaintoja pyöräilyn olosuhteista. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa niiden kehittymiseen kirjaamalla tekemänsä havainnot asukkaille suunnattuun kyselyyn sitten, kun se aukeaa. Nyt on hyvä aika ja mahdollisuus kerätä materiaalia, toteaa Rahiala.

Kerää oma joukkueesi ja ilmoittaudu mukaan

Ota Porvoon kaupungin organisaation haaste vastaan ja ilmoittaudu mukaan Kilometrikisaan. Haasta myös oma työyhteisösi tai kaveriporukkasi mukaan polkemaan itselleen hyvä kunto ja vielä parempi mieli.

Muistathan pyöräillessäsi noudattaa Suomen hallituksen voimassa olevia linjauksia, joiden avulla pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Säilytä fyysinen etäisyys toisiin ihmisiin!

Lisätietoa
Kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta
puh. 040 676 1479
sanna.paivarinta@porvoo.fi

Liikenneinsinööri Antti Rahiala
puh. 040 193 1426
antti.rahiala@porvoo.fi