Siirry sisältöön

Porvoo jatkaa koronarajoituksia 10. tammikuuta asti

Uudenmaan koronatilanteen vuoksi Porvoo jatkaa voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaoloa 10. tammikuuta saakka.

Uudenmaan koronatilanteen vuoksi Porvoo jatkaa voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaoloa 10. tammikuuta saakka.

Porvoon kaupunki päätti 27. marraskuuta rajoituksista ja suosituksista ajalle 30. marraskuuta – 20. joulukuuta. Kaupungin johtoryhmä päätti tiistaina 15. joulukuuta jatkaa näiden voimassaoloa 10. tammikuuta 2021 asti. Kaupunki seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä, ja rajoitusten ja suositusten jatkosta tiedotetaan loppiaisviikolla.

– Rajoitusten jatkaminen tarkoittaa edelleen muun muassa, että yleisölle avoimet asiakastilat, kuten kirjastot, kulttuuri- ja liikuntatilat ovat kiinni 10. tammikuuta asti. Valitettavasti tilannekuva ei vielä mahdollista osittaisiakaan lievennyksiä eri tilojen käyttöön, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

– Porvoon koronatilanne on viime viikkoina ollut rauhallinen, ja haluammekin kiittää porvoolaisia ohjeiden ja suositusten noudattamisesta. Koronatilanne ei kuitenkaan ole ohi. Uudellamaalla on paljon tartuntoja, ja alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Rajoituksia ja suosituksia jatketaan epidemiatilanteen vuoksi myös Porvoossa, sillä porvoolaiset liikkuvat paljon Uudellamaalla mm. työn ja asioinnin vuoksi. Pyrimme näin myös ehkäisemään terveydenhuollon kuormitusta ja varmistamaan terveydenhuollon henkilökunnan riittävyyden. On tärkeää, että tilanne pysyy rauhallisena Porvoossa myös tammikuussa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen jatkaa.

– Joulun aika sisältää riskejä koronatilanteen kannalta. Kannustamme porvoolaisia viettämään joulua vain pienen lähipiirin kanssa, ja että muihin läheisiin ja ystäviin pidetään yhteyttä muilla tavoin. Erityisesti muistutamme siitä, että riskiryhmään kuuluvia henkilöitä pitää suojella mahdollisilta tartunnoilta, hän jatkaa.

Porvoon lukiot, kansalaisopisto, taidekoulu ja Porvoonseudun musiikkiopisto jatkavat etäopetuksessa 8. tammikuuta asti, ja jatkosta tiedotetaan loppiaisviikolla.

Kirjastot palvelevat rajoitetusti.

Aluehallintovirasto tiedottaa erikseen yleisötapahtumia koskevista rajoituksista.