Siirry sisältöön

Porvoo päivitti maskisuosituksensa vastaamaan alueellista suositusta

Porvoon kaupunki on päivittänyt maskisuositustaan Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän maskisuosituksen mukaiseksi.

Porvoon kaupunki on päivittänyt maskisuositustaan Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän maskisuosituksen mukaiseksi.

Maskisuositukset koskevat 12 vuotta täyttäneitä. Suosituksista riippumatta jokaisella on oikeus päättää omasta maskin käytöstään.

– Maskeja kannattaa käyttää, sillä näin voimme suojella toisiamme ja välttää varsinkin lapsille ja nuorille ikävät karanteenit, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund painottaa.

– Korona ei ole vielä ohi, ja tartuntojen määrä on kääntynyt nousuun viime päivinä Porvoossakin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen jatkaa.

Maskia suositellaan julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa

Porvoon kaupunki suosittelee kasvomaskia käytettäväksi julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana. Maskia on myös syytä aina käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, mikäli henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskin käyttöä suositellaan rokotussuojasta huolimatta kaikille tilanteissa, joissa koronaviruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, uskonnollisissa kokoontumisissa sekä ravintoloissa.

Lisäksi suositus maskin käytöstä pätee myös kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, varhaiskasvatuksessa ja kouluissa suositukset ennallaan

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksiköissä vierailevien sekä koulujen oppilaiden ja varhaiskasvatuksen huoltajien maskinkäyttösuositukset jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Uudet suositukset vahvistetaan sen jälkeen, kun THL, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat antaneet valtakunnallisen suosituksen.

­– Sosiaali- ja terveystoimen toimipisteissä on siis edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus, ja palvelutaloissa ja kuntoutusosastoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikille yli 7-vuotiaille vieraille. Varhaiskasvatuksessa vanhempien suositellaan käyttävän kasvomaskia oleskellessaan varhaiskasvatuksen tiloissa, esimerkiksi lapsia vietäessä tai haettaessa, Ann-Sofie Silvennoinen kertaa.

Palvelutaloja ja Näsin kuntoutusosastoja koskevat vierailuohjeet on päivitetty. Vierailijoiden määrää ei rajoiteta eikä palvelutaloissa tarvitse vierailusta sopia etukäteen. Kuntoutusosastoilla pyydetään edelleen ilmoittamaan vierailusta ennakkoon, mutta vierailun aikarajoitusta ei enää ole.

Päivitetyt vierailuohjeet sekä muut koronaan liittyvät ajankohtaiset suositukset löytyvät kaupungin verkkosivuilta: https://www.porvoo.fi/suositukset-ja-rajoitukset