Siirry sisältöön

Porvoon kaupungilla on vakiintuneet toimintatavat epäasialliseen käytökseen puuttumiseksi

Helsingin Sanomat on tänään 7.9.2023 uutisoinut siitä, että Porvoon kaupungilla lastenhoitajana työskennellyttä henkilöä epäillään lapsen hyväksikäytöstä. Tiedossa ei ole, liittyvätkö rikosepäilyt henkilön työhön. Rikosepäilyissä tiedotusvastuu on aina poliisilla, eikä kaupunki voi ottaa kantaa tutkintaan.

Porvoon kaupungin tunnus.

– Suhtaudumme tämänkaltaisiin asioihin hyvin vakavasti. Teemme myös aktiivisesti yhteistyötä poliisin ja muiden viranomaisten kanssa, jos se on tarpeen tilanteen selvittämiseksi, kertoo sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Porvoon kaupungilla on vakiintuneet toimintatavat epäasiallisen käytöksen puuttumiseen. Epäasialliseen käytökseen puututaan välittömästi, ja jos kaupunki epäilee rikosta, ilmoitamme välittömästi poliisille. Lapsilla on lailla säädetty oikeus turvalliseen kasvu- ja oppimisympäristöön.

Lähijohtajia ja työyhteisöjä koulutetaan asiassa, myös työterveyshuolto on henkilöstön tukena. Ongelmatilanteessa kuullaan asianosaisia. Alaikäisten kohdalla mukaan pyydetään huoltajat ja tarvittaessa otetaan herkästi yhteys poliisiin ja rikosuhripäivystykseen.

Henkilökunnan rekrytoinnissa noudatetaan kaupungin virallisia ohjeistuksia. Kun palkataan työntekijöitä tehtäviin lasten kanssa, vaaditaan lain edellyttämä rikosrekisteriote. Tällaiset toimintatavat ovat tärkeitä myös sijaisia palkatessa ja sijaisia käytetään paljon työvoimapula-aloilla.

– Lasten kanssa toimittaessa turvallisuus on äärimmäisen tärkeää ja koko henkilöstöä on ohjeistettu turvallisuuteen liittyvissä menettelytavoissa, sivistysjohtaja jatkaa.

Tiedotusvastuu rikosepäilyissä on aina poliisilla.