Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelma

Porvoossa itsenäisyyspäivää voi juhlistaa osallistumalla seuraaviin tilaisuuksiin: 

Suomen lippu. Finlands flagga.

Porvoossa itsenäisyyspäivää voi juhlistaa osallistumalla seuraaviin tilaisuuksiin: 

Klo 11.00 Kaksikielinen jumalanpalvelus Tuomiokirkossa.

Klo 12.00 Kansalaismarssin lippulinna järjestäytyy Raatihuoneenkadulla Linnankosken lukion edessä Piispankatu 28.

Klo 12.15 Kansalaismarssi lähtee torilta sankarihaudoille. Kansalaismarssi on avoin kaikille.

Klo 12.50 Porvoon kaupungin, seurakuntien ja kansalaisjärjestöjen kunnianosoitus ja seppeltenlasku sankarihaudoilla, seppelten laskijoina kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi sekä lyhyt kenttähartaus.

Klo 14.00 Porvoon kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän konsertti Taidetehtaalla.

Lukiolaiset sytyttävät muistokynttilät sankarihaudoilla.

Veteraaneille ja heidän omaisillaan on mahdollisuus tilata taksikuljetus itsenäisyyspäivän kaikkiin ohjelmaosuuksiin. Veteraanien tulee ilmoittaa kuljetustarpeista omiin yhdistyksiinsä.

Itsenäisyyspäivän konsertti Taidetehtaalla

Porvoon kaupunki järjestää itsenäisyyspäivän konsertin Taidetehtaalla kello 14. Itsenäisyyspäiväkonsertissa esiintyy Porvoo Big Band yhdessä neljän lahjakkaan solistin kanssa. Solisteina nähdään paikallisesta Soulsisters -yhtyeestä tunnetut Anna Wiksten, Pi Wiana ja Heidi Kiviharju sekä useiden big band -yhtyeiden kanssa esiintyvä Tobbe Andersin.

Kaupungin tervehdyksen tuo tänä vuonna kaupungin hallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi sekä Linnankosken lukion abiturientti Viljami Vehmanen, joka edustaa tilaisuudessa nuorten ääntä. Arvokkuutta juhlaan tuovat myös perinteinen lippulinna ja Suomen lipun saapuminen juhlaan Porvoon Reserviupseerikerho ry:n johdolla ja Lippulaulun säestyksellä.

Kahvitarjoilu Taidetehtaalla itsenäisyyspäivä konsertin yhteydessä jätetään tänä vuonna pois hygieniaturvallisuuden varmistamiseksi.

Porvoon kaupungin järjestämään itsenäisyyspäivän konserttiin on ollut jaossa kaiken kaikkiaan 550 lippua. Lippuja voi edelleen kysellä palvelutalo Kompassista.

Noin tunnin mittaista konserttia voi myös seurata etänä suorana tai jälkikäteen Porvoon kaupungin Youtube-kanavan kautta.

Porvoon kaupungin palvelutaloissa sekä Näsin kuntoutuskeskuksessa tarjotaan kakkukahvit itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Tilaisuudessa noudatetaan yleisiä terveysturvallisuusohjeita. Tämän lisäksi Porvoon kaupunki suosittelee vahvasti, että kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat käyttävät kasvomaskeja rokotussuojan tasosta riippumatta. Kaikissa Taidetehtaalla järjestettävissä tilaisuuksissa on käytössä koronapassi, joten varauduthan näyttämään sen konserttiin saapuessasi.

THL:n hyväksymä lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja.
Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.