Siirry sisältöön

Porvoon koronarajoituksia jatketaan toistaiseksi

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 23. maaliskuuta, että nykyisiä koronarajoituksia ja suosituksia jatketaan pääosin toistaiseksi.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 23. maaliskuuta, että nykyisiä koronarajoituksia ja suosituksia jatketaan pääosin toistaiseksi.

Yläkoulujen etäopetuksen mahdollinen jatko linjataan loppuviikosta.

Porvoossa korontatartuntojen määrä maaliskuussa on ollut huomattavasti suurempi kuin tammi- ja helmikuussa ja tartuntojen ilmaantuvuusluku on yli 160.

– Vielä ei ole näköpiirissä, milloin rajoituksia voisi merkittävästi alkaa purkaa, joten katsomme parhaaksi, että jatkamme voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi. Tilannetta harkitaan viikoittain, ja rajoituksia puretaan heti, kun se on mahdollista, kaupunginjohtaja Jukka Pekka Ujula toteaa.

Koulutuspalveluiden osalta johtoryhmä linjasi, että lukiot jatkavat toistaiseksi etäopetuksessa. Yläkoulujen kolmen viikon etäjakso on päättymässä, ja ensi viikon opetusjärjestelyistä tiedotetaan viimeistään perjantaina.

– Lukioiden etäopiskelu varmistaa osaltaan ylioppilaskirjoitusten turvallisen järjestämisen, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

– Erityisesti kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita on siis edelleen rajoitettu huomattavasti. Kirjastosta voi kuitenkin edelleen varata ja noutaa aineistoja ja alle 12-vuotiaiden harrastuksia saa järjestää terveysturvallisesti kaupungin tiloissa, Gustafsson kertoo.

Johtoryhmä linjasi lisäksi, että jatkossa kasvomaskin käyttöä edellytetään varhaiskasvatuksen ja koulutuspalvelujen henkilöstöltä ja muilta tiloissa työskenteleviltä. Aiemmin voimassa oli maskisuositus.