Hoppa till innehåll

Coronarestriktionerna fortsätter tills vidare i Borgå

Borgå stads ledningsgrupp konstaterade vid sitt möte tisdagen den 23 mars att de nuvarande coronarestriktionerna och rekommendationerna ska huvudsakligen fortsätta att gälla tills vidare.

Borgå stads ledningsgrupp konstaterade vid sitt möte tisdagen den 23 mars att de nuvarande coronarestriktionerna och rekommendationerna ska huvudsakligen fortsätta att gälla tills vidare.

Avgörandet om en eventuell fortsatt distansundervisning i högstadieskolorna tas i slutet av veckan. 

I Borgå har antalet coronasmittor varit i mars märkbart större än i januari och februari och incidenstalet för smittorna är över 160.

– Än så länge finns det inte i sikte när vi i betydande mån kan börja häva restriktioner, så vi anser att det är bäst att vi fortsätter med de gällande restriktionerna tills vidare. Läget prövas varje vecka och restriktionerna börjar hävas genast när det är möjligt, berättar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

I fråga om utbildningstjänsterna konstaterade ledningsgruppen att gymnasierna fortsätter med distansundervisning tills vidare. Den tre veckor långa distansperioden i högstadieskolorna håller på att sluta och om nästa veckas undervisningsarrangemang informeras senast på fredag.

– Distansstudierna i gymnasierna säkrar för sin del att studentskrivningarna kan ordnas tryggt, säger bildningsdirektör Sari Gustafsson.

– Särskilt kultur- och fritidstjänster har fortfarande begränsats kraftigt. Man kan fortfarande reservera och hämta material på biblioteket och hobbyer får ordnas för barn under 12 år på ett hälsotryggt sätt i stadens lokaler, berättar Gustafsson.

Ledningsgruppen drog också upp riktlinjen att användning av munskydd förutsätts i fortsättningen av personalen i småbarnspedagogiken och bildningstjänsterna och andra som arbetar i lokalerna. Tidigare gällde en rekommendation.