Siirry sisältöön

Porvoossa on todettu neljä koronavirustartuntaa, Lyceiparkens skolan ja Linnankosken lukion oppilaita ja henkilöstöä karanteeniin

Porvoossa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa torstaina 15. lokakuuta. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

Porvoossa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa torstaina 15. lokakuuta. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

Tartunnalle altistuneita selvitetään parhaillaan, ja heidät määrätään kotikaranteeniin. Tartunnan saaneiden läheisten lisäksi altistuneisiin kuuluu mm. oppilaita ja henkilökuntaa Lyceiparkens skolassa ja Linnankosken lukiossa. 

Lyceiparkens skolassa tartunnalle on altistunut yksi luokka, yhteensä alle 20 oppilasta ja 5 henkilökunnan jäsentä. Linnankosken lukiossa tartunnalle on altistunut alle 10 opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Lopullinen määrä tarkentuu tämän päivän kuluessa. 

Altistuneille oppilaille, opiskelijoille, heidän huoltajilleen ja henkilökunnan jäsenille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti Wilman kautta torstaina 15. lokakuuta. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat heihin yhteyttä ja antavat karanteeniin liittyvät ohjeet. Jos yhteydenottoa ei tule, eikä Koronavilkkuun tule ilmoitusta asiasta, ei oppilaalla tai henkilökunnan jäsenellä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen. 

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin. 

Koulut ovat nyt syyslomalla. Altistuneiden oppilaiden opetus järjestetään maanantaista 19. lokakuuta alkaen perusopetuslain mukaisesti poikkeavin opetusjärjestelyin, kuten esimerkiksi etäopetuksena. Koulujen muut luokat jatkavat koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. 

– Koronavirus leviää huomattavasti nopeammin nyt myös Porvoossa. Jos on pieniäkin koronaviruksen oireita, ei saa mennä kouluun eikä osallistua urheiluharrastuksiin tai muihin harrastuksiin ja tapahtumiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa. 

– Kaikkien porvoolaisten on syytä tarkkailla oloaan. Jos oireita ilmenee, pitää soittaa terveyskeskuksen neuvontanumeroihin ja hakeutua koronatestiin. On myös erittäin tärkeää, että muistamme noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä koskevia ohjeita, Silvennoinen jatkaa. 

Sähköinen ajanvaraus koronatestiin: https://koronabotti.hus.fi/ 

Koronaoireisten neuvontanumerot ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–14.30: 040 547 7764 tai 040 481 0344.