Siirry sisältöön
korona -

Rajoitukset jatkuvat, kasvomaskisuositus kaikille koululaisille

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaina 7. tammikuuta keskustelemaan koronatilanteesta.

Perjantaihin mennessä Porvoossa on tällä viikolla (viikko 1) todettu lähes 500 tartuntaa.

– Tartunnanjäljityksessä on edelleen merkittäviä viiveitä. Jäljityksessä keskitytään suuren tartuntariskin tilanteisiin, kuten esimerkiksi perheensisäisiin tartuntoihin, ja sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä hoitolaitoksissa tapahtuviin altistumisiin, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Loppiaisena todettiin tartuntoja Toukovuoren palvelutalossa ja Johannakodissa. Tuokovuoren Villa Tovessa on vierailukielto 14. tammikuuta asti ja Johannakodin Toivossa ja Vilmassa on vierailukielto 16. tammikuuta asti. Vierailukielto ei koske saattohoitoa.

Kaikissa sosiaali- ja terveyspalveluissa suositellaan, että vastaanotoille tullaan yksin tai tarvittaessa vain yhden saattajan kanssa.

Kaupunki on aloittanut yhteistyön myös yksityisen lääkäriasema Mehiläisen kanssa jo varattujen lääkäriaikojenjärjestämiseksi viikolla 2. Asiakkaisiin otetaan yhteyttä.

Ohjeet koronatesteistä, sekä ohjeet altistuneille ja sairastuneille

Aikoja virallisiin koronatesteihin on ajoittain huonosti saatavilla. Kaupunki suosittelee kotitestien käyttöä ennen viralliseen testiin hakeutumista. Viralliseen testiin täytyy kuitenkin hakeutua suoraan lievissäkin oireissa, jos on esimerkiksi altistunut tartunnalle tai kuuluu riskiryhmään. Kaupungin verkkopalveluun on lisätty ohjeet sairastuneille ja altistuneille. Ohjeet auttavat toimimaan oikein, kun tartunnanjäljitys ei ehdi ottamaan yhteyttä ajoissa.

Koulut alkavat lähiopetuksessa

Maanantaina 10. tammikuuta sekä perusopetus että toinen aste aloittavat lähiopetuksessa. Kaikessa toiminnassa noudatetaan edelleen huolellisia terveysturvallisia toimintatapoja. Kasvomaskisuositus laajennetaan koskemaan myös 1. ja 2. luokkalaisia. Pienimpien koululaisten maskit saadaan käyttöön ensimmäisen kouluviikon aikana. Jos koulun tiloissa on esiopetusta, maskisuositus koskee myös esiopetuksessa olevia lapsia.

AVI jatkaa tiloja ja yleisötapahtumia koskevia rajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa kahdella viikolla tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia.
Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31. tammikuuta asti. Tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys liikunta- ja virkistystilojen sulkemisesta jatkuu 24. tammikuuta asti. Ainoa muutos tämänhetkiseen on, että suljetuissa tiloissa voi 10. tammikuuta alkaen järjestää vuonna 2003 tai jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Aiemmin ikäraja oli vuonna 2004 syntyneet.

– Lasten ja nuorten toiminta jatkuu, mutta muistutamme järjestäjiä huolellisista hygieniakäytännöistä, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt sanoo.