Siirry sisältöön

Rokotusvuoroon kaikki 65–69-vuotiaat

Astra Zenecan koronavirusrokote otetaan käyttöön kaikille 65–69-vuotiaille.

Astra Zenecan koronavirusrokote otetaan käyttöön kaikille 65–69-vuotiaille.

Ajanvaraus avataan riskiryhmiin kuuluvien lisäksi myös perusterveille. Lisäksi kaikkia 70-vuotiata ja sitä vanhempia kannustetaan hakeutumaan koronarokotuksiin, rokotusaikoja on hyvin tarjolla tällä hetkellä.

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien rokotusajat on peruttu, koska Astra Zenecan rokotetta annetaan vain 65–69-vuotiaille. Vielä ei ole tiedossa, milloin rokotukset jatkuvat. Myös ne, joilla oli jo rokotusaika varattuna, varaavat itselleen sopivan ajan uudelleen myöhemmin.

Ne 65–69-vuotiaat, joiden rokotusaika peruttiin, ovat saaneet tai saavat uuden rokotusajan tekstiviestitse.

– Valitettavasti emme voi lähettää uusia aikoja tekstiviestitse kaikille, koska peruttuja aikoja on lähes 1000. Tekstiviestit lähetetään yksitellen, ja todennäköisyys, että uusi ajankohta sopii työikäisille, on pieni. Tiedotamme aina, kun rokotusaikoja avataan varattavaksi, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Ensimmäiset Astra Zenecan tehosterokotteet on varattu toukokuulle. Niiden toteutumisesta tiedotetaan lähempänä.

Rokotuksia saavat kaikki yli 65-vuotiaat

Koronarokotuksia saavat tällä hetkellä:

  • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet. (Pfizer Biontech). Sähköisessä ajanvarauksessa on vapaita aikoja.
  • Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Sähköinen ajanvaraus avataan maanantaina 29. maaliskuuta kello 10.
  • Kaikki 65–69-vuotiaat. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. (Astra Zeneca). Sähköinen ajanvaraus avataan keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 10.

Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittoon voi mennä muutama viikko.

– Pahoittelemme jatkuvia muutoksia, mutta on tärkeää, että seuraamme kansallisia linjauksia ja toimimme niiden mukaan. Rokotukset etenevät koko ajan, ja jokainen saa rokotteen vuorollaan, johtava lääkäri Kati Liukko sanoo.