Siirry sisältöön

Sähköisiä aikoja koronarokotukseen tarjolla tällä viikolla

Tällä viikolla on edelleen noin 300 vapaata, sähköisesti varattavaa aikaa koronarokotukseen.

Tällä viikolla on edelleen noin 300 vapaata, sähköisesti varattavaa aikaa koronarokotukseen.

Vapaita aikoja on Pfizer Biontech-rokotteelle.

Pfizerin rokotetta annetaan tänä vuonna 70 vuotta täyttäville sekä riskiryhmiin kuuluville 16–64-vuotiaille porvoolaisille. Varaa aikasi tämän viikon rokotuksiin osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Takaisinsoitot jatkuvat

Samaan aikaan jatkamme takaisinsoittoja niille porvoolaisille, jotka ovat soittaneet ajanvarauspuhelimeen. Heille voimme tarjota aikoja tälle ja ensi viikolle.

 – Voit varata ajan verkossa, vaikka olisit aiemmin jättänyt soittopyynnön ajanvarauspuhelimeen. Kun saat takaisinsoiton, ilmoita että olet jo varannut ajan, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Muutoksia kriteereihin

65–69-vuotiaiden osalta ikäkriteerejä on muutettu niin, että alaikäraja määrittyy syntymävuoden, ei -päivän mukaan. Näin ollen kaikki vuosina 1952–1956 syntyneet kuuluvat tähän ikäryhmään.

Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvien 16–18-vuotiaiden osalta alaikärajaksi katsotaan edelleen syntymäpäivä. Rokotettavan on siis oltava vähintään 16- tai 18-vuotias rokotushetkellä.

Astra Zeneca-rokotetta annetaan toistaiseksi vain 65–69-vuotiaille. THL:n tuoreen ohjeen mukaan Astra Zenecaa ei anneta 65 vuotta täyttäneelle, joka on sairastanut aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Porvoossa tähän ryhmään kuuluvalle henkilölle annetaan Pfizerin rokote.