Hoppa till innehåll

Lediga elektroniska tider till coronavaccinering denna vecka

Det finns fortfarande cirka 300 lediga tider till coronavaccinering den här veckan.

Det finns fortfarande cirka 300 lediga tider till coronavaccinering den här veckan.

De lediga tiderna gäller vaccinet Pfizer Biontech.

Pfizers vaccin ges till Borgåbor som fyller 70 i år samt personer i åldern 16–64 som hör till en riskgrupp. Boka tid till denna veckas vaccineringar på adressen coronavaccinbokning.fi.

Återuppringningarna fortsätter

Samtidigt fortsätter vi ringa upp de Borgåbor som har ringt tidsbeställningstelefonen. För dem kan vi erbjuda tider till denna och nästa vecka.

 – Du kan boka tid via nätet trots att du har lämnat ringbud tidigare. När du blir uppringd är det bara att säga att du redan har bokat tid, berättar utvecklingsdirektör Katja Blomberg.

Ändringar i kriterierna

Ålderskriterierna för gruppen 65–69-åringar har ändrats. Nu bestäms den nedre åldersgränsen enligt födelseåret istället för födelsedagen. Det betyder att alla som är födda 1952–1956 hör till den här åldersgruppen.

Däremot räknas den nedre åldersgränsen för 16–18-åringar i riskgrupperna fortfarande enligt födelsedag. Den som vaccineras måste alltså ha fyllt 16 eller 18 vid vaccineringstidpunkten.

Vaccinet Astra Zeneca ges för tillfället endast till 65–69-åringar. Enligt en färsk instruktion av THL ges Astra Zeneca inte till en person över 65 som har haft ventrombos i hjärnan eller heparininducerad trombocytopeni (HIT). I Borgå får en person som hör till den här gruppen Pfizers vaccin.