Siirry sisältöön

Veckjärven leirintäalueen visiota kiteytettiin – kaavan laadinta alkaa syksyllä 2022

Porvoon kaupunki on kiteyttänyt tulevan Veckjärven leirintäalueen visiota tuoreen selvityksen avulla. Kaupunkikehityslautakunta tutustuu selvitykseen kokouksessaan 11.10.2022. Kaavan laadinta aloitetaan syksyn 2022 aikana.

sininen teltta nurmikolla

Kattavassa selvityksessä on kartoitettu leirintäaluematkailun trendejä ja käyttäjiä, leirintäalueiden tarjontaa sekä Veckjärven leirintäalueen konseptia.

 – Selvityksen mukaan leirintäalueen tulee tarjota laadukkaita palveluita ja elämyksiä, jotka syntyvät kylätunnelmasta ja jylhästä järviluonnosta, Porvoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault kertoo. Palveluiden tulee vastata tulevaisuuden matkailijan tarpeisiin.

Selvityksessä todetaan esimerkiksi, että konseptin edellytyksenä on leirintäalueoperaattorin ja kaupungin tiivis yhteistyö alueen toimijoiden, esimerkiksi viereisten kartanoiden ja Nesteen soutajien kanssa. Selvityksessä suositellaan, että kokonaiskonsepti on joustava. Alueella tulee myös olla erilaisia majoitusvaihtoehtoja, koska toimijoiden omat konseptit määrittävät toteutuksen lopullisen muodon.

Mitä enemmän palveluita ja eri majoitusvaihtoehtoja alueelle saadaan, sekä mitä paremmin eri toimijat tekevät yhteistyötä keskenään, sitä parempi matkailukohde Veckjärvestä tulee.

 – Tavoitteena on, että alueelle syntyy houkutteleva ja monipuolinen kokonaisuus majoitus- ja aktiviteettipalveluja, Porvoon matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen kertoo. Alue kiinnostaa parhaimmillaan erilaisia käyttäjäryhmiä kuten matkailuautolla liikkuvia ja pyörämatkailijoita. Se tarjoaa myös paikallisille asukkaille mahdollisuuksia virkistäytymiseen.

Porvoon kaupunginhallitus päätti jo syyskuussa 2010, että leirintäalue siirrettään Kokonniemestä Veckjärven alueelle. Leirintäalueen kaavoituksen ja alueen kehittämisen tueksi tarvittiin ajantasainen selvitys. Selvitys tilattiin huhtikuussa 2022 Ramboll Finland Oy:ltä. Sitä on ollut mukana ohjaamassa elinkeinopäällikkö Elina Duréault, kaavoittaja Anne Rihtniemi-Rauh ja matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen.

Leirintäalue on kooltaan noin 6,1 hehtaaria ja sijaitsee 110 metrin etäisyydestä Veckjärven rannasta, jossa on virkistysranta laitureineen sekä vastarannalla Hasselholman julkinen uimaranta. Veckjärven leirintäaluevaraukselta Porvoon keskustaan on matkaa noin 4 kilometriä pyörätietä pitkin.

Alueen kaavan laadinta käynnistyy syksyllä 2022. Porvoon kaupunkikehityslautakunta saa selvityksen tiedokseen kokouksessaan 11.10.

(Tiedotetta korjattu 12.10.2022. Lisätty oikea kaavoituksen aloitusajankohta.)