Siirry sisältöön

Yläkoulujen etäopetus jatkuu 11. huhtikuuta asti

Vuosiluokkien 7–9 koulunkäynti jatkuu Porvoossa etäopetuksena 11. huhtikuuta asti, linjasi Porvoon kaupungin johtoryhmä kokouksessaan 25. maaliskuuta. Tarkempia tietoja koululounaasta ja opetusjärjestelyistä lähetetään oppilaille ja huoltajille koulukohtaisesti.

– Linjasimme Porvoossa, että etäopetus jatkuu 11. huhtikuuta asti, vaikka Aluehallintovirasto on päättänyt, yläkoulutilojen sulkemista koskeva päätös on voimassa 5. huhtikuuta asti. Etäopetus on sujunut hyvin koulussa. Koulujen toiminnan ja opetuksen suunnittelun kannalta on järkevämpää ulottaa etäopetusjakso myös pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Toivomme, että koulut pääsevät takaisin lähiopetukseen mahdollisimman nopeasti, toteaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.  

– Porvoon koronatilanne on edelleen vakava. Korontatartuntojen on todettu maalikuussa tähän mennessä 138 kappaletta, kun helmikuussa tartuntoja todettiin 60 ja tammikuussa 64. Herkästi leviävät virusmuunnokset lisäävät riskiä, että tilanne voi huonontua nopeasti, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Maksuttomia kankaisia kasvomaskeja jaetaan taas ensi viikolla vähävaraisille porvoolaisille. Maskijakelusta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on jatkanut määräystä yli kymmenen hengen asiakastilojen sulkemisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 11. huhtikuuta asti. Päätös koskee myös Porvoota. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä. Tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Lisätietoja löytyy AVIn verkkosivuilta.