Siirry sisältöön

Yli 40 uutta tonttia hakuun Haikkoonrannassa

Porvoon kaupungin uusien omakotitonttien hakuaika alkaa 24. lokakuuta. Merellisen Haikkoonrannan alueen 42 uudesta tontista 16 luovutetaan tarjousten perusteella ja 26 kiinteällä hinnalla. Tontteja on tarjolla myös esimerkiksi Kerkkoon ja Hinthaaran maalaismaisemissa.

Haikkoonranta

Tietoa omakotitonteista tontti-infossa 26. lokakuuta 

Kaikilla Porvoon kaupungin tonteista kiinnostuneilla on tilaisuus tulla tontti-infoon kuulemaan ja keskustelemaan omakotitonteista ja niiden hakemisesta.

– Jos kaavamerkinnät tai rakennusmääräykset tuntuvat hankalilta, tontti-info on oiva tilaisuus saada niihin selvyyttä. Tontti-infossa voi saada lisätietoja ja opastusta tonttien hakemiseen ja rakentamiseen, maanmittausinsinööri Mervi Fors kertoo.

Kaikille avoin tontti-info järjestetään Kunnantalolla keskiviikkona 26. lokakuuta 2022 klo 16.30–19.  Paikalla ovat rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnittelun ja tontinluovutuksen asiantuntijat.

Tilaisuudessa pidetään kaksi samansisältöistä noin 10 minuutin esitystä Haikkoonrannan uusista tonteista klo 17 ja 18. Infoon voi tulla mihin kellonaikaan tahansa, sillä muu aika on varattu siihen, että tontinhakua miettivät voivat keskustella asiantuntijoiden kanssa.

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla osoitteeseen kiinteisto.mittaus@porvoo.fi. Tontti-infoon löydät tulemalla Kunnantaloon osoitteeseen Rihkamakatu 7, B-rappu, 3. kerros, 06100 Porvoo.

Tarjolla on noin 60 omakotitonttia

Ensimmäistä kertaa haettavana on 42 tonttia Haikkoonrannasta. Niistä 16 luovutetaan tarjousten perusteella ja loput 26 kiinteällä hinnalla. Kiinteähintaisia tontteja voi ostamisen sijasta myös vuokrata.
Tarjousten perusteella myydään myös 5 tonttia Haikkoonlammen alueelta ja yksi Kerkkoosta.

– Tonteista kiinnostuneet ovat kyselleet Haikkoonrannan tontteja jo useita vuosia. Meren ja luonnon läheisyys ja mahdollisuus rakentaa yksikerroksinen talo houkuttelevat monia. Tonteista 30 on sellaisia, mihin saa rakentaa yksikerroksisen talon kertoo maanmittausinsinööri Mervi Fors.

Haikkoonranta sijaitsee lähellä Koddervikin leikkipuistoa ja laajaa Haikkoonmetsää, jossa on muun muassa valaistu kuntorata. Haikkoonrannasta on noin 1,5 km matka suomenkieliseen Tolkkisten kouluun ja ruotsinkieliseen Eklöfska skolaniin. Molemmat koulurakennukset ovat uusia, ja niissä annetaan myös esiopetusta. Lähimmät päiväkodit ovat Ylä-Haikkoon päiväkoti ja Haikobrinkens daghem.

Tontteja jatkuvassa haussa

Lisäksi kaupungilla on jatkuvasti haettavana kiinteähintaisia tontteja, jotka luovutetaan ensimmäiselle hakijalle. Tällä hetkellä kaupungilla on vapaana 12 kiinteähintaista tonttia Kerkkoon ja Hinthaaran maalaismaisemissa ja Kevätlaaksossa. Muiltakin alueilta tontteja kuitenkin vapautuu toisinaan, joten tontinhakijoiden kannattaa seurata kaupungin nettisivuja.

Hakemukset ja lisätiedot

Tarjoukset ja hakemukset jätetään sähköisesti Porvoon kaupungin ePorvoo -verkkoasiointipalvelun kautta.
Tarjousten ja ensimmäistä kertaa haettavana olevien kiinteähintaisten tonttien jättöaika päättyy maanantaina 14. marraskuuta 2022.

Lisätietoa tonteista, niiden koosta, hinnoista, hakuohjeista ja rakennustapaohjeista sekä kyseessä olevan alueen asemakaavasta löytyy Porvoon kaupungin tonttisivustolta.