Siirry sisältöön

Kulttuuripolku

Kulttuuripolku on Porvoon kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma, jolla tuetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Kulttuurin, taiteen ja kulttuuriperinnön kokemukset ja tuntemus ovat tärkeä osa lapsen kasvua, kehitystä ja identiteetin rakentumista. Kouluille suunnattu Kulttuuripolku tuo taiteen ja kulttuurin eri muodot osaksi kaikkien porvoolaisten lasten ja nuorten kokemusmaailmaa ja näin edistää yhdenvertaisuutta.

Kulttuuripolku tukee opettajan työtä sekä toteuttaa ja edistää lasten ja nuorten suunnitelmallista kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta. Materiaalipankista löytyy lisäksi oheismateriaalia, jota voi käyttää ennen tai jälkeen vierailun.

Kulttuuripolun tarjonnassa huomioidaan Kasvun ja oppimisen toimialan vuosittainen lukuvuositeema, joita lukuvuonna 2022-2023 ovat Monilukutaito ja hyvinvointi. Jokaiselle vuosiluokalle on suunnattu yksi vierailukäynti, josta kulttuuripolku rakentuu.

Ohje opettajalle

  • Valitse luokkataso ja ilmoittaudu mukaan palveluntarjoajalle
  • Vielä syksyllä 2023 vuosiluokalle tarjottuun Kulttuuripolku-sisältöön kuuluu vapaa-aikatoimialan maksama kuljetus. Lisätietoja ja viitetiedot saat koordinaattorilta. Tammikuusta 2024 alkaen kuljetusten rahoitus siirtyy Kasvun ja oppisen toimialan talousarvioon ja koulujen budjetteihin .
  • Yhdysluokkien osalta opettajan tulee valita kumman/minkä vuosiluokan tarjonnan mukaan koululuokka etenee. Valintaa on noudatettava niin pitkään (riittävän monen vuoden ajan), että oppilaat ovat saaneet mahdollisuuden osallistua kaikkiin tarjolla oleviin palveluihin.

Kulttuuripolun lisäksi kulttuuripalvelut ja Porvoon museo tarjoavat palveluitaan muillekin vuosiluokille. Tapahtumiin on koululuokille vapaa pääsy. Näitä palveluita ei koske kuljetusoikeus. Tämän tarjonnan löydät verkkosivuilta.

Materiaalipankki

Täältä löydät tulevaisuudessa Kulttuuripolun opetusta tukevaa materiaalia. Tiedot päivittyvät syksyn 2023 aikana.

Lisätietoja Kulttuuripolusta

Täältä löydät tulevaisuudessa lisätietoja Kulttuuripolusta. Tiedot päivittyvät syksyn 2023 aikana.

Lisätietoja

Sini Kallio

Koordinaattori