Siirry sisältöön

Apua työnhakuun

Mitä palveluita saan työllisyyspalveluilta? Miten ilmoittaudun työnhakijaksi? Miten teen CV:n? Mistä hakea työ- tai opiskelupaikkaa?

Porvoon Ohjaamo

Tältä sivulta löydät vinkkejä työnhakuun sekä ajankohtaista tietoa koulutus- ja työllistymisvaihtoehdoista. Teet yhdessä omavalmentajasi kanssa työllistymissuunnitelman, jossa kartoitetaan yhdessä työnhakuusi liittyvät mahdollisuudet ja tarpeet.

Voi tilata Porvoon työllisyyspalveluiden vinkkikirjeen suoraan sähköpostiisi.

Muistathan aina ilmoittaa omavalmentajallesi työnhakuusi liittyvät muutokset – kuten työllistyminen, opiskelu, yrittäminen, omaishoito – sekä pidä yhteystietosi ajan tasalla esimerkiksi oma asiointi -palvelun kautta.

Näin ilmoittaudut työnhakijaksi

Työnhaku

Mistä löydän työpaikan?

Työpaikkojen etsimisessä kannattaa hyödyntää monia eri tapoja ja kanavia. 

Työpaikkoja löydät esimerkiksi

  • työpaikkasivustoilta,
  • sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista, Twitteristä, LinkedIn:stä,
  • rekrytointitapahtumista,
  • omista verkostoista: tutut, tutun tutut, vanhat työkaverit, ystävät, sukulaiset, naapurit jne.,
  • sanomalehtien, aikakauslehtien ja ilmaisjakelulehtien ilmoituksista.

Jos haluaisit jonkun tietyn työnantajan palvelukseen, voit aina ottaa suoraan yhteyttä sinua kiinnostavaan työnantajaan ja tiedustella, olisiko heillä avoimia työpaikkoja tarjolla. Suurta osaa työpaikoista ei ilmoiteta avoimeen hakuun työnhakusivustoilla. Näitä piilotyöpaikkoja kannattaa tiedustella esimerkiksi työnantajien verkkosivuilta löytyvillä avoimilla hakemuksilla tai sähköpostitse. 

Avoimista työpaikoista ilmoitetaan usein työnantajien omilla verkkosivuilla tai erilaisilla työnhakusivustoilla. Avoimia paikkoja voit etsiä esimerkiksi alla olevilta sivustoilta. 

Perustietoa CV:stä sekä työhakemuksesta

Uuden työn hakemiseen tarvitaan asiakirjoja, jotka ovat keskeinen osa työnhakuprosessia. Hakiessasi avoimena olevaa työpaikkaa tarvitset työnhakuasiakirjoja, joita ovat esimerkiksi ajan tasalla oleva CV eli ansioluettelo sekä työhakemus. Työnhakuasiakirjojen tarkoitus on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinä olisit hyvä ehdokas avoinna olevaan tehtävään. 

CV on tiivistelmä, johon kootaan tiedot työkokemuksestasi, koulutuksestasi, osaamisestasi ja muista taidoista. Hyvä CV kertoo työnantajalle sinun pätevyydestäsi haettavaan työpaikkaan tehokkaasti ja selkeästi.

Hyvä työhakemus on selkeä, mielenkiintoinen, ytimekäs ja vastaa työpaikkailmoituksessa kuvattuun tehtävään ja vaatimuksiin.

Jos et tiedä, mistä tulisi aloittaa, voit katsoa esimerkkiä erilaisista malleista ja pohjista. Voit lukea lisää alla olevista linkeistä. 

Voit myös tuoda hakemuksesi näytille Porvoon työllisyyspalveluiden neuvontaan ja päivittää tietosi yhdessä palveluneuvojan kanssa.

Koulutus ja opiskelu

Opintopolku

Opintopolun kautta voit suunnitella omia opintoja ja hakea koulutuksiin. Löydät opintopolusta tietoa erilaisista koulutuksista, yhteishausta ja valintakokeista.

TE-palveluiden koulutusneuvonta

Koulutusneuvonta on TE-palveluiden valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat tietoa ja apua mm. koulutukseen hakeutumisessa, opintojen sisällöistä, eri ammateista ja ammattialoista sekä opintojen rahoitusmahdollisuuksista.

TE-toimiston ammatinvalintatesti

TE-toimiston sivuilla pääset testaamaan, mikä ammatti sinulle voisi sopia.

Careeria.fi – koulutustarjonta

Careeria tarjoaa ammatillista koulutusta ja täydennyskoulutusta Vantaalla, Keravalla, Helsingissä, Porvoossa ja Askolassa.