Siirry sisältöön

Kaupungin koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoja haki 463 nuorta

Hakuaika koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkoihin päättyi 9.3.2022. Hakemuksia tuli tänä vuonna 463. Hakijoiden määrä oli vähentynyt viime vuodesta, jolloin heitä oli 546.

Porvoon kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin neljäksi viikoksi 150 koululaiselle ja opiskelijalle. Työpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta, mutta eivät 24 vuotta ennen 1.1.2022.

Kesätyöntekijöitä haettiin monenlaisiin työtehtäviin, mm. puistotyöhön, kuntatekniikan kunnossapitotyöhön, lasten ja vanhusten hoitotehtäviin, toimistotyöhön sekä vapaa-aika-alan tehtäviin.

Toimistotyöpaikkoja haki 17 henkilöä, asiakaspalvelutyöstä oli kiinnostunut 26 nuorta. Siivous- ja keittiötöitä haki 28 henkilöä. Kirjasto, leirit ja taidekoulu vetivät 81 nuorta puoleensa.

Suosituimpia tänä vuonna olivat lastenhoitotyöt päiväkodeissa, joihin oli 106 hakijaa. Liikuntapaikkojen hoitotöitä haki 39 henkilöä. Viheralueiden hoito on ollut vuosittain myös suosituimpien työpaikkojen joukossa. Tällä kertaa hakijoita oli 82. Kuntatekniikan muut palvelut houkuttelivat 28 hakijaa. Vanhus- ja terveyspalveluihin toivoi pääsevänsä tänä vuonna 28 hakijaa.

Sosiaali- ja terveystoimen tehtävissä edellytetään täyttä rokotussuojaa Covid -19 tautia vastaan tai on sairastanut laboratoriovarmistetusti Covid-19-taudin enintään kuusi kuukautta aikaisemmin.

Kesätyöllistämisen avulla kaupunki tarjoaa nuorille myös mahdollisuuden tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.

Kaupungin eri toimialat tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan kirjallisesti tai sähköpostilla valinnasta 14. huhtikuuta mennessä. Valittujen nimiä ei julkaista henkilötietolain nojalla.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2004–2006 syntyneen nuoren kesätöihin.