Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee Kokonniemen Liikuntakeskus Oy:n toimintasuunnitelmaa

Kokonniemen liikuntakeskuksen suunnittelutyön vaiheet ja aikataulu ovat täsmentymässä. Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 19. joulukuuta suunnittelutyöstä vastaavan hankeyhtiön ajankohtaiskatsausta.

Lapsijääkiekkoilija.

– Liikuntakeskuksen suunnittelu etenee vuoden 2023 aikana yhtä aikaa kahdella rintamalla. Kaupunkisuunnittelu valmistelee alueen asemakaavamuutosta. Kaavoituksen rinnalla kaupungin omistama hankeyhtiö tekee hankesuunnitelmaa alueen kehittämiselle, kertoo kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Hankesuunnitelman ja asemakaavaehdotuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä. Alueen rakentuminen voi käynnistyä kaavan vahvistuttua aikaisintaan vuonna 2024.

– Suunnittelemme ensi kevään aikana alueen toimintoja, ulkoalueiden ja rakennusten sijoittelua ja tarkennamme tämän pohjalta kustannusarviota. Syyspuolella vuorossa ovat liiketoimintasuunnitelma, hallintomalli sekä neuvottelut mahdollisten kumppanien ja rahoittajien kanssa, kuvaa hankeyhtiön toimitusjohtaja Kalle Myllymäki.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Kokonniemeen toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa kokonaisuus, johon kuuluu ulkoalueiden ehostaminen, jääurheiluareena, monitoimiareena, matalan kynnyksen harrastamisen areena, mailapelihalli ja lämmitetty tekonurmikenttä. Hankkeen alustava konseptisuunnitelma valmistui noin vuosi sitten. Silloin arvioitiin, että kokonaisuuden kustannukset nousevat yli 40 miljoonaan euroon.

Kaupungin talousarviossa on osoitettu Kokonniemen liikuntakeskuksen uudistamiselle noin 25 miljoonan euron määräraha vuosille 2024–2028. Hankeyhtiö selvittää lisäksi mahdollisuuksia hankkia hankkeelle täydentävää ulkopuolista rahoitusta kaupungin oman rahoituksen lisäksi.

– Yksi hankeyhtiön tehtävistä on päivittää kustannusarvio vastaamaan nykytilannetta. On myös mahdollista, että hankkeen sisältöä joudutaan vielä karsimaan, jos emme löydä lisärahoitusta tai kustannuksia merkittävästi säästäviä ratkaisuja. Lisäksi on ymmärrettävä se, että markkinaehtoiset rahoittajat voivat priorisoida myös toisenlaista hankekokonaisuutta kuin Porvoo toivoo, Jukka-Pekka Ujula painottaa.

Hankeyhtiö raportoi suunnittelun etenemisestä Porvoon kaupunginhallitukselle vähintään neljä kertaa vuodessa. Yhtiö viestii suunnittelun etenemisestä yhteistyössä kaupungin kanssa aktiivisesti ja avoimesti.