Siirry sisältöön

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee Länsirannan vierasvenesataman tarjouskilpailua

Porvoon kaupunki on arvioinut Länsirannan vierasvenesatamasta loppukesästä saadut kaksi tarjousta. Arviointien perusteella esitys on, että Porvoon Länsirannan vierasvenesataman tarjouskilpailun voittaja on Telakka Porvoo Borgå.

Porvoon kaupungin tunnus.

– Kilpailutuksella haettiin vierasvenesatamaan toimijaa, ja vain Telakka Porvoo Borgå:n tarjoukseen sisältyy vierasvenesataman toiminta, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo.

Porvoon kaupunkikehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 13. joulukuuta. Kilpailulla haettiin palveluntuottajia Länsirannan vierasvenesataman alueelle. Tarjousaika alkoi 15.8.2022 ja loppui 16.9.2022. Tarjousaikana saatiin kaksi tarjousta: Telakka Porvoo Borgå sekä Wilenius båtvarv ry. Telakka Porvoo Borgån tarjous koski koko aluetta ja Wilenius båtvarv ry:n tarjous telakkarakennuksia sekä telakkatonttia.

– Arvioinnin rinnalla olemme tavanneet molempien tarjouksien edustajia sekä erikseen että yhdessä. Olemme keskustelleet ja pohtineet, jos he voisivat toimia yhdessä toisiaan täydentäen. Yhteistyötä ei ole syntynyt, mutta mikään ei pois sulje pois sellaista mahdollisuutta päätöksen jälkeen, von Schoultz toteaa.

Porvoon kaupungin eri asiantuntijat arvioivat tarjoukset seuraavien lautakunnan päättämien kriteerien mukaisesti:
Laatutekijät yhteensä 80 prosenttia.
• palvelutoimintakonsepti sisältäen kannattavuusarvion
• palvelutoimintakonseptin kaupunkitilallinen laatu
• palvelutoimintakonseptin kestävyys ja ympäristöystävällisyys
• toiminnan harjoittajan referenssit vastaavasta liiketoiminnasta
• yrityksen liikevaihto
Tarjotun vuokran suurus 20 prosenttia.

Arvioinnin perusteella apulaiskaupunginjohtajan esitys on, että Porvoon Länsirannan vierasvenesataman tarjouskilpailun voittaja on Telakka Porvoo Borgå, alue varataan heille kahdeksi vuodeksi, jonka aikana asianosaiset viranhaltijat tekevät tarvittavat päätökset vuokraamisesta sekä rakennusten myymisestä erikseen.

– Tämä on mahdollisuus saada Porvooseen laadukas vierasvenesatama ja hanke lisäisi Porvoonjoen Länsirannan palvelutarjontaa hienolla tavalla. Suojellut Wileniuksen telakkarakennukset luonnollisesti säilyvät, vaikkakin toiminta niissä muuttuisi veneiden talvisäilytyksestä tapahtumiin, von Schoultz jatkaa.