Hoppa till innehåll

Vill du hitta gemensam hobby för din familj eller en ny idrottsgren för ditt barn?
Syftet med motionsgrupperna är att göra det möjligt för barn och unga att få fysiska framgångar och insikter och att introducera barnet till idrottsaktiviteter. Familjemotionen erbjuder ett gemensamt träningspass åt ett barn och en vuxen.

I idrottsvärlden kan hela familjen tillsammans motionera och njuta av idrottens glädje.

Under skolornas lov kan barn delta i mångsidig erbjudande i tecken av läger, utfärd och övriga idrottsevenemang. Också tävlingar för skolelever är bra att komma ihåg.

Familjemotion

Mamma & babygymnastik

Simhallens idrottssal ons. kl. 10-10.45 (2-6 månander)
Simhallens idrottssal ons. kl. 11.00-11.45 (7-12 månander)

Man fokuserar sig på att röra sig tillsamans med barnet, med rim och lek. Samtidigt är det mammans egen stund för kroppsstärkning och muskelunderhåll under ledning av moderskapsfysioterapeut Taina Åkerlund-Pesonen.
Obs! Anmälning till grupperna skillt för höst- och vårterminen.

Småttingar (2-åringar) och föräldrar

Kokonhallen tors. kl. 16.30-17.15

En gemensam jumpatimme mellan en förälder och ett barn som ger stunder och framgång och glädje genom lekar och spel. Det är bra att ha kläder och skor som passar för träning, både för den vuxna och barnet. Ledare Angelika Matlanga (Kokonhallen).

Föräldra-barngymnastik (3-4-åringar)

Eklöfska skolan mån. kl. 16.30-17.15
Huktis (skolan) ons. kl. 18.00-18.45

En gemensam jumpatimme mellan en förälder och ett barn som ger stunder av framgång och glädje genom olika lekar och spel. Det är bra att ha kläder och skor som passar för träning, både för den vuxna och barnet. Ledare Ruben Westerlund.

Barnens mini-idrottsvärld

Mini idrottsvärld är fri och fartfylld motion och lek för 0-6-åringar. Verksamheten övervakas men ingen handledning ordnas. Varje barn bör ha en ansvarig vårdnadshavare med sig som är ansvarig för barnet under hela vistelsen i idrottsvärlden.

Barnens idrottsvärld

Idrottsvärld är fri och fartfylld motion och lek för 0-10-åringar. Verksamheten övervakas men ingen handledning ordnas. Varje barn bör ha en ansvarig vårdnadshavare med sig som är ansvarig för barnet under hela vistelsen i idrottsvärlden.
Verksamheten ordnas i samarbete med idrottsföreningar.

Barn 4-12 åringar

Knatteklubbar (4-6-åringar)

Kerkko (Jokilaakson koulu) tis. kl. 17.30-18.15
Sannäs (skolan) tis. kl. 17.30-18.15
Huktis (skolan) ons. kl. 17.00-17.45

Medryckande och glad motion med olika teman. Vi leker, gör konster och använder vår fantasi. Ledare Galina Gorevaja (Kerko), Ruben Westerlund (Huktis,) Kenneth Johansson (Sannäs).

Minininjor (5-6-åringar)

Eklöfska skolan mån. kl. 17.30-18.15
Kokonhallen tors. kl. 17.30-18.15

Snabbt och energiskt fart och fläng, där barnets kroppskontroll, hastighet och styrka utvecklas omedvetet. Gruppen övar grundläggande rörlighetsfärdigheter med mångsidiga ninjaliknande metoder. Ledare Angelika Matlanga (Kokonhallen), Ruben Westerlund (Eklöfska skolan).

Ninjor (7-8-åringar)

Eklöfska skolan mån. kl. 18.30-19.15
Kokonhallen tors. kl. 18.30-19.15

Snabbt och energiskt fart och fläng, där barnets kroppskontroll, hastighet och styrka utvecklas omedvetet. Gruppen övar grundläggande rörlighetsfärdigheter med ett brett utbud av ninjaliknande metoder. Ledare Angelika Matlanga (Kokonhallen), Ruben Westerlund (Eklöfska skolan).

Äventyrsklubbar (7-11-åringar)

Kerkko (Jokilaakson koulu) tis. kl. 18.30-19.15
Sannäs (skolan) tis. kl. 18.30-19.15

I de här klubbarna kan barnen mångsidigt pröva på olika idrottsaktiviteter. Ledare Galina Gorevaja (Kerko), Kenneth Johansson (Sannäs).

Unga 13–16-åringar

Funktionell träning

Uusimaa areena tis. kl. 15.30-16.30

I samarbete med idrottsföreningen FcFj förverkligar vi en funktionell grupp som när högstadie-elever och vars uppgift är att förbättra energin och krafter.